Stockholmstips: ICA To Go och picknick i Humlegården

För dem som, precis som jag, är lite dåliga på att fylla picknick-korgen med hemlagat eller vill göra en spontan utflykt, är mitt tips att stanna till vid någon av ICA To Go-butikerna för att bunkra. I sortimentet finns bl a wraps, sallader, mackor, smoothies, juicer och fruktsallader. De sallader jag har provat har varit matiga och förvånansvärt goda för att vara “inplastade” och det finns så många olika varianter att alla kan hitta något de gillar.

På Nationaldagen hängde jag med Elin och hennes tre flickor till Humlegården där vi kalasade på godsaker på en filt i solen. På vägen dit svängde vi in på ICA To Go på Kungsgatan (den To Go-butik som jag tycker har bäst sortiment) och fyllde picknick-korgen med sallader, färsk frukt och annat gott. Humlegården ligger “mitt i smeten”, bara ett stenkast från Stureplan (karta finns här), och är en perfekt plats att pausa på. Både för vuxna och barn. 🙂

Efter att vi hade ätit röjde vi loss i Humlegårdens lekpark (eller parklek som det tydligen heter i Stockholm – hur avigt som helst för en inflyttad karlskronit) som ligger i norra delen av parken (mot Karlavägen). Kanske något för den turistande barnfamiljen?

5 kommentarer

 1. Maria

  Hej!
  Jag tyckte jag kände igen er! Jag har läst bloggen i många år. Men jag vågade inte riktigt gå fram och hälsa…

  1. Helena

   Nästa gång måste du säga hej, Maria! Vi är inte ens lite farliga och skulle bara bli glada om du gav dig till känna. 🙂

 2. Båthuspernilla

  Ordbok till inflyttad karlskronit:

  Lekpark: Vanlig lekplats.
  Parklek: Lekplats med mer utrustning (tex trehjulingar) som, har bemanning under vissa tider. (Så var det åtminstone när jag var liten.) 🙂

  1. Helena

   Tack för att du redde ut begreppen! 🙂

   / Vilsen inflyttad karlskronit 😉

 3. Sista-minuten-tips på etterätter » Tre tjejer i köket

  […] att grilla. Ett och annat nationaldagsfirande finns dokumenterat i bloggen och jag log lite lite när jag hittade Helenas fina bilder  från 2012.  Hjälp vad tiden […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.