| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 09/05 2012 kl. 20:47 4 kommentarer

Rökt makrill med rödbetor och färsk pepparrot

Det här är perfekt snabbmat när tiden är knapp inspirerat av Angela Hartnett. Ok hon använde sötpotatis men vi använde vanlig potatis. Hennes variant får vi testa en annan gång!

RÖKT MAKRILL MED RÖDBETOR OCH FÄRSK PEPPARROT

  • Ugnsrosta potatis på vanligt vis med lite olivolja och ev vitlök. Vi kör vår på max i ugnen, dvs 280 grader.
  • Klyfta kokta hela rödbetor och fräs dem i stekpannan med olivolja, en nypa socker och en skvätt balsamvinäger.
  • Förbered den rökta makrillen, dela i bitar och värm i ugnen tillsammans med potatisen strax innan den är klar.
  • Varva potatis, makrill och rödbetor på tallriken.
  • Toppa med lite färsk bladpersilja.
  • Sen det kanske viktigast av allt – riv färsk pepparrot ovanpå innan servering!

Liknande inlägg:

4 svar till “Rökt makrill med rödbetor och färsk pepparrot”

  1. Nu blev jag hungrig igen, Får bli en tur till fiskaffären i morgon 😉 Ser jättegott ut.

  2. Hanna skriver:

    Jag älskar rökt makrill och äter det ofta till lunch med lite keso och grönsaker, men detta som middag låter riktigt gott!

  3. […] skivor som sen vändes i  stekpannan ett par minuter. Typ bräckt.  Servera sen med klyftpotatis (vi kör vår på max, dvs 280 grader), ett par vändstekta ägg, salt och peppar. Grönsaker? Ja endast i nödfall, vi körde på gröna […]

  4. […] Vi köper hem rökt fisk lite nu och då. Oftast lax och makrill. En av fördelarna är att en mindre mängd ger mycket smak i middagsmaten. Hållbarheten brukar vara bra i kylskåpet så det är en typisk ”bra-att-ha-ingrediens” att plocka med sig hem på veckohandlingen. Rökt lax återkommer ofta i vår vardagspasta och är en återkommande ingrediens här i matbloggen och vill du äta något gott med rökt makrill till middag så rekommenderar jag det här. […]

  5. […] Solrosbröd är ett saftigt fullkornsbröd som passar fint att bygga en matig smörgås med. Rökt makrill har vi ju diskuterat förut som den ultimata snabbmaten – den har bra hållbarhet i kylen efter veckohandlingen och en […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *