| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 09/05 2012 kl. 20:47 4 kommentarer

Rökt makrill med rödbetor och färsk pepparrot

Det här är perfekt snabbmat när tiden är knapp inspirerat av Angela Hartnett. Ok hon använde sötpotatis men vi använde vanlig potatis. Hennes variant får vi testa en annan gång!

RÖKT MAKRILL MED RÖDBETOR OCH FÄRSK PEPPARROT

  • Ugnsrosta potatis på vanligt vis med lite olivolja och ev vitlök. Vi kör vår på max i ugnen, dvs 280 grader.
  • Klyfta kokta hela rödbetor och fräs dem i stekpannan med olivolja, en nypa socker och en skvätt balsamvinäger.
  • Förbered den rökta makrillen, dela i bitar och värm i ugnen tillsammans med potatisen strax innan den är klar.
  • Varva potatis, makrill och rödbetor på tallriken.
  • Toppa med lite färsk bladpersilja.
  • Sen det kanske viktigast av allt – riv färsk pepparrot ovanpå innan servering!


Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

4 kommentarer    Skriv en egen kommentar »

  1. Christer Erngren (@nukokarjag) säger:

    Nu blev jag hungrig igen, Får bli en tur till fiskaffären i morgon ;-) Ser jättegott ut.

  2. Hanna säger:

    Jag älskar rökt makrill och äter det ofta till lunch med lite keso och grönsaker, men detta som middag låter riktigt gott!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gammon, egg & chips » Tre tjejer i köket

Skriv en kommentar