Snittar till brunchbuffén – English Breakfast Style

Nu ska jag berätta vad som fanns i min matkasse! Det här är min variant på english breakfast där jag bjuder på snittar på samma tema. Lämpliga att servera på brunchbordet. Ett litet lättare format alltså för den traditionella engelska frukosten som ofta resulterar i fullmatade frukosttallrikar. Alla mina ”måsten” finns med som ni ser: korv, HP-sås, blodpudding, ägg, tomater och champinjoner (märk väl att jag inte har funnit mig tillrätta med beans on toast än, det lär väl komma en vacker dag det med).

Gör snittarna små och greppvänliga som sen serveras rykande varma. Det mesta går att förbereda i förväg och kan hållas varmt i ugnen fram tills servering. Välj ingredienserna för snittarna med omsorg, delikorv med hög kötthalt och helst kotlettbacon som mer liknar det bacon som återfinns på det brittiska frukostbordet. Vakteläggen ger lite extra guldkant till snittarna med egg-benedict-tema. Utan den kryddiga syrliga HP-såsen blir det verkligen ingen riktig english breakfast!

Till dessa snittar rekommenderar jag att du servererar ett traditionellt brittiskt svart te med mjölk som tex PG-tips som vi dricker sju dagar i veckan här hemma (finns numer bla på Citygross och Coop). Ja det är väl knappast någon hemlighet vid det här laget att mitt hjärta klappar för brittisk husmanskost?


Snittar med korv och champinjoner toppade med HP-sås

10 snittar.

  • ca 300 gram delikorv, gärna med hög kötthalt
  • 6-10 färska champinjoner beroende på storlek
  • HP-sås
  • 5 skivor rostbröd
  • smör att steka med

Skiva korv och champinjoner i tunna skivor och stek i stekpanna. Dela brödskivorna i två jämnstora bitar och stek dem i smör strax innan servering. Varva korv och champinjoner på brödskivorna. Toppa med HP-sås. Serveras varmt!

Snittar med smörsvängd spenat med pocherat vaktelägg och hollandaisesås

10 snittar.

  • ett paket färsk bladspenat (250g)
  • salt och peppar
  • ev en nypa muskot
  • 1 msk ättikssprit
  • tio vaktelägg
  • färdig hollandaisesås (ca 2 dl)
  • 5 skivor rostbröd
  • smör att steka med
  1. Skölj bladspenaten noga och fräs den mjuk i smör på medelvärme. Salta, peppra och smaksätt gärna med lite finmalen muskot.
  2. Pochera äggen: koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt 1 msk ättiksprit och en nypa salt. Sänk värmen på plattan så att vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en kopp. Rör snabbt en virvel i vattnet med en sked och häll försiktigt ner ägget vars äggvita stelnar på någon minut. Ägget tas enklast upp med en hålslev. Pochera alla äggen på samma vis.
  3. Dela brödskivorna i två jämnstora bitar och stek dem i smör strax innan servering. Täck varje brödskiva med bladspenat, en dryg tsk hollandaisesås och ett vaktelägg. Toppa gärna med liten nymalen svartpeppar. Serveras varmt!

Snittar med blodpudding, bacon, cocktailtomater och persilja

10 snittar.

  • 4-5 skivor blodpudding
  • 4-5 skivor kotlettbacon
  • ett pkt coctailtomater a 250 gram (ca 20 st)
  • en kruka färsk persilja
  • 5 skivor rostbröd
  • smör att steka med
  1. Skiva och tärna blodpudding i tärningar (3 x 3 cm). Strimla bacon i mindre bitar. Stek blodpudding, bacon och tomater i stekpanna.
  2. Dela brödskivorna i två jämnstora bitar och stek dem i smör strax innan servering. Varva blodpudding och bacon på varje brödskiva. Toppa med cocktailtomater och en liten kvist persilja. Serveras varmt!

Det här receptet har jag gjort i samarbete med HP-sås och det kommer så småningom dyka upp i en receptfolder i butik! Tack för att jag fick vara med!

8 kommentarer

  1. Erika

    Åh vad roligt att äntligen läsa ditt recept, har väntat hela veckan!! Återkommer när vi testat…. :mrgreen:

    1. Elin

      Jag har helt missat att du bloggar Erika! Kommer det mat-tips till filmerna också? 🙂

    2. Erika

      Har inte hållit på så länge. Men det är en rolig viknling, vad man äter till. Ska komma ihåg att skriv det, när det blir nått skoj. 😉

  2. Helena

    De här recepten känns verkligen du, Elin! Verkligen fina bilder! 🙂

    1. Elin

      Eller hur, brittisk mat på snittar, det är ju typ värt att bli mtt mellannamn 🙂

  3. Hanna

    Riktigt snyggt gjort Elin!

  4. Blodpuddingsburgare » Tre tjejer i köket

    […] mycket järn. Dock vill jag helst att den inte ska ta över för mycket smakmässigt på tallriken. På den varma frukosttallriken i engelsk anda passar blodpuddingen så klart in och jag kan verkligen rekommendera att ha den i sallad med bacon […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: