| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av lördag 21/04 2012 kl. 15:44 5 kommentarer

1-2-3-lag till grönsaker

Just nu upprepar vi oss i olika varianter på temat inlagda grönsaker. 1-2-3-lag är ju knappast mitt eget påhitt men ack så smidigt recept när man vill snabbt vill lägga in grönsaker! Vi går och okynnesäter dessa krispiga grönsaker från kylskåpet mest hela tiden. Eller som häromkvällen när vi toppade levainbröd med pulled pork med inlagda grönsaker. Suverän latmat! Vilka grönsaker brukar du lägga in?

1-2-3 LAG TILL GRÖNSAKER

  • 1 dl ättiksprit, (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Rör om så att sockret löser sig.
  2. Häll lagen över tunt skivade grönsaker och låt svalna.
  3. Låt stå över natten. Förvaras i kylskåp.

Romanesco, blomkål, morotsslantar och smålök. Några kryddpepparkorn och lagerblad fick hänga med ner i burken.

Gurka och rädisor som senare hamnade på en förrättstallrik med lax.

Mer inläggningar på matbloggen:
Snabbinlagd gurka på mormor Sveas vis

Oskar marinerade rättika

Liknande inlägg:

5 svar till “1-2-3-lag till grönsaker”

  1. Xtian skriver:

    1-2-3-lagen är världsbäst! Nu blev jag lite inspirerad att lägga lite grönsaker också, tackar!

  2. Hanna skriver:

    Rödlök är suveränt. Särskilt till löjrom.

  3. Hanna skriver:

    Detta måste jag prova!

  4. […] inlagda i 1-2-3-marinad! Dock fick vi klara oss utan den fantastiskt goda nyazeeländska ölen från […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *