| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 30/05 2011 kl. 13:10 11 kommentarer

Fredagsfavorit: salmalax med småplock

En gång i tiden så var salmalax något hemskt märkvärdigt som bara sågs på restaurangmenyer. Sedan gick den plötsligt att få tag på i butik om man bodde innanför tullarna. Numer går den även att få tag på vårt lokala ICA ute i förorten vilket vi är mer än glada över. För det här är bästa snabbmatsplocket en fredagskväll i vår familj som alternativ till sushi.

Salmalax kräver inga krusiduller i hanteringen. Den äts rå, så tärna bara ner i småplocksbitar och lägg upp för servering. Vi dukar upp enklast möjliga med:

  • smetana
  • stenbitsrom
  • lite pepparrot
  • finhackad lök
  • tärnade rödbetor

Till  detta steks små potatisplättar inte helt olikt detta recept.

Lätt rostad grand blanc som alternativ till potatisplättar

Skönt att ha en sidekick för matfotograferandet!

Liknande inlägg:

11 svar till “Fredagsfavorit: salmalax med småplock”

  1. Linda skriver:

    låter gott – men kameran tar ju priset 🙂

    • Elin skriver:

      Hon älskar att fota mat, just i fredags höll vi aldrig på att få börja äta eftersom hon hade fel inställningar på blixten 😛

  2. Helena skriver:

    Underbart med en fotande S! Det känns tryggt för återväxten här i bloggen. Dina tre tjejer tar nog över fortare än vi kan ana. 😉

  3. Har själv aldrig fått tag på salmalax (men gillar lax från min lokala fiskbil, gärna grillad vilket nog framgår i min blogg) Trevlig blogg ni har. Kameran är grym! 😆

    • Elin skriver:

      Hej Per, jag har hittat den både på vårt Ica Supermarket och på ”stora” Coop där vi bor. Kolla om de kan ta hem kanske? den är lite dyr, 299:-/kg men en bit på ca 400 gram räcker gott och väl för en småplockskväll med andr tillbehör!

  4. simon skriver:

    Se där, då lärde man sig något nytt om lax – salmalax, får bli span efter sådana!

  5. Johanna Berg skriver:

    Men åh vad sugen jag blev nu då!!! Tur att det snart är lunch! 😉

  6. Ann-Louise skriver:

    En matbloggar av världsklass börjar formas! 🙂
    Men vad är egentligen salmalax? Jag är inte helt uppdaterad…

  7. […] och smetana har vi nog bjudit alla middagsgäster på vid det här laget men tål att upprepas. Receptskiss hittar du i detta inlägg. Har du ont om tid, servera tillbehören på våffelhjärtan […]

  8. […] här kan vara den middagsrätt som vi kanske ätit flest gånger på en fredagkväll. Även återkommande när någon i familjen önskar middag på tex sin […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *