| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av torsdag 21/05 2009 kl. 22:23 6 kommentarer

Tomatsås med citron och honung

Den här tomatsåsen är en varianten återkommande favorit här hemma, men det är så otroligt gott med tomater och honung! Den serverades med pasta och Ciauscolo som är en italiensk korv smaksatt med citron, kyndel, pomerans och chili. Ha! Det hör man ju lång väg att det bara kan bli en favorit hos mig!

TOMATSÅS MED CITRON OCH HONUNG

  • 500 gram små cocktailtomater
  • lite olivolja
  • 1,5 msk flytande honung
  • lite finklippta gröna kryddor: jag använde nyplockad grekisk oregano och ramslök
  • en nypa socker (inte nödvändigt men gott)
  • lite rasp från en citron och ett par msk citronsaft
  • smaka av med flingsalt och nymalen peppar
  1. Dela tomaterna och lägg i en traktörpanna med höga kanter.
  2. Låt dem fräsa en stund med olivolja och honung tills de blir mjuka.
  3. Rör ner gröna kryddor och citronrasp.
  4. Smaka av med citronsaft, flingsalt och peppar. Fortsätt puttra en stund.

Liknande inlägg:

6 svar till “Tomatsås med citron och honung”

  1. Bendel skriver:

    Låter väldigt tycker jag. Det söta och det syrliga.

  2. Bendel skriver:

    väldigt gott

  3. Elin skriver:

    ja det blir nog nästan lite som ketchup, men det har vi inte hemma i vanliga fall, så det här får väl bli en ketchup de luxe-sås 🙂

  4. Hej hej, de där lät inte så dumt alls 🙂

    jag ska börja planera för menyn på mitt bröllop och här fanns det tips i överflöd…

    har ni några färdiga menyer jag kan kika på här eller något bra tips?

    ha de bra

  5. Elin skriver:

    ungefär vad hade du tänkt dig att ha på din bröllopsmeny, mat är så mycket tycke och smak så det är bra att få lite ledtrådar till 🙂

  6. Gabriel skriver:

    Prova att lägga till färsk ingefära om du vill ha hetta, otroligt gott i tomatsås. En grillad skiva aubergine och sen är du hemma!

  7. […] Tomatsås med citron och honung […]

  8. […] bland annat om en god gorgonzoladressing med gräslök som jag borde göra igen, rabarberpaj och en tomatsås med citron och honung. Och så hade vi barnvakt och gick till Matbaren. Dit går jag gärna […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *