| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 01/01 2008 kl. 16:43 1 kommentar

Mellandagspizza

Det ständiga klyschan Det bästa med julmaten är resterna stämmer väl in på oss. Efter en klassisk svensk julmiddag på julafton och en lika klassisk engelsk middag på juldagen så har mellandagarna bjudit på en mängd mackor med kalkon och waldorfsallad på segt surdegsbröd i tvsoffan. Den överblivna laxen hamnade i pastasåsen tillsammans med citron och philadelphiaost. Familjens yngsta har ätit hemtrillade köttbullar till lunch och ätit minst fem clementiner om dagen. Inte minst har det ätits mince pies varenda dag och ingen sörjer längre att pepparkakstryffeln numera är slut.

Häromdagen var det dags att tömma skinkfatet och i kylskåpet fanns bland annat prima exemplar av färska fikon (de var visst tänkta att dekorera skinkfatet men de försvann någonstans i jullogistiken) vilket fick bli huvudingredienser till en ypperlig pizza utan större arbetsinsats. Hur gott som helst och jag ångrar bara att jag inte gjorde dubbel sats:

PIZZA MED SKINKA FIKON  PÄRON ROSMARIN OCH HONUNG

 • en valfri pizzadeg att baka ut
 • en sats tomatsås gärna den här
 • tunt skivad julskinka
 • 1–2 färska fikon i klyftor
 • 1-2 tunt skivad päron
 • färska rosmarinkvistar
 • ett paket mozzarella

till servering: ringla honung ovanpå pizzan, hur gott som helst, så hoppa inte över den!


Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

1 kommentar    Skriv en egen kommentar »

 1. Helena/Bildbloggerian säger:

  Mmm, vad gott det där lät och vilket bra sätt att ta till vara på julskinkan!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Rotfruktspizza med rosmarin » Tre tjejer i köket
 2. Pizzabak » Tre tjejer i köket
 3. Fest på rester – the neverending story » Tre tjejer i köket

Skriv en kommentar