Lördagslunch på creperie Fyra knop

Att hitta en god och prisvärd lördagslunch är ju inte alltid så lätt eftersom vi vanligen bara erbjuds En Dagens från måndag till fredag. Tidigare så har jag ju nämnt Lucky Garden och Långbro Värdshus som trevliga ställen för en prisvärd lördagslunch och nu har jag hittat en pärla på söder, nämligen ett litet franskt krypin några meter från Götgatan.

Creperie Fyra Knops meny så är det galetter och crepes som gäller. Här kan man äta både sen frukost, lång lunch eller en finfin middag utan att bli alltför ruinerad. Min galette är alldeles utmärkt med en frasig tunn pannkaka fylld med bacon, potatis och racletteost samt en creme fraicheklick på toppen. Tillsammans med en snustorr äppelcider så är det grymt god vardagslyx.

Det här inget barnvagnshak, utan hit går man på tu man hand när man vill prata om viktiga saker; flera par i lokalen såg ut att vara på högst andra dejten och en och annan gäst hördes konversera på franska. Det kanske inte är helt oväntat för det vrålar fransk pannkakseufori lång väg och vi hade lika gärna kunnat vara i någonstans i Monmartre. Åh vad det här var bra!

Hitta hit: Creperie Fyra Knop ligger på Svartensgatan 8 och närmaste tunnelbana är Slussen.

One Comment

  1. Linda

    Håller med om att Fyra knop är trevligt, men efter att ha ätit på Byn, Rödabergsgatan 11, kan jag aldrig äta gallettes någon annanstans igen.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.