| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 18/02 2007 kl. 22:59 3 kommentarer

En ganska lat cyberkocksmiddag

Den här gången så var det Karin och hennes blogg Ett Öppet Fönster som var värd för Cyberkocken. Följande fyra ingredienser som skulle ingå; valfri citrusfrukt, chili, skaldjur och jordärtskocka. Det här blev resultatet.

Vad skulle vi kunna kalla detta? Apelsin och chiligratinerade havskräftor med risotto på jordärtskocka, svamp, äpple och bogfläsk?

Jag höll på att ställa in middagen flera gånger pga allmän lathet men så kom jag på att jag skulle gratinera ett par havskräftor som låg i kylen. Sedan så fick jag en idé om en rotsakspytt. Men så orkade jag inte gå och köpa potatis så jag letade i skafferiet och hittade avorioris. Det blev alltså en risotto istället!

Risotton kokades i grönsaksbuljong, fick sällskap av fräst schallotenlök, champinjoner och tärnat äpple. Och så jordärtskockan förstås. Den skalades och skivades innan den fick kokas tio minuter på spisen. Istället för parmesan så vispade jag ner creme fraiche smaksatt med karljohansvamp. För att tuffa till det litet så fick det bli lite finstrimlat rökt bogfläsk i risotton.

Havskräftorna delades på längden och fick ett kryddsmör på apelsin, chili och vitlök innan de åkte in i ugnen för att grillas lite snabbt. Kryddsmöret blev väldigt bra med apelsin och hamnade även på några fläskkotletter lite senare. En keeper minst sagt.

Liknande inlägg:

3 svar till “En ganska lat cyberkocksmiddag”

  1. Annette skriver:

    Tja, riktigt sådär brukar det inte se ut på middagstallriken när jag är lat… Det låter jättegott!

  2. Eva skriver:

    Havskräftorna med det specialkomponerade kryddsmöret verkar väldigt goda. Håller med Annette, ingen latmiddag precis, snarare fest!

  3. Elin skriver:

    kryddsmöret blev faktiskt riktigt bra och kommer att upprepas i något annat skaldjurssammanhang. Att jag skrev lat middag, var för att jag inte orkade gå och handla, utan jag lagade utifrån vad jag hittade i skafferiet, dessutom gick det ganska fort, att veva ihop en risotto kan man ju göra utan att man knappt är vaken och det var ju inte många minuter som kräftorna behövde vara i ugnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.