| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av fredag 24/11 2006 kl. 17:39 7 kommentarer

Marabou Premium Dark

November är en mörk och lång månad. Medan Elin semestrar i Asien går Maria och jag omkring här hemma i ett mörkt och regnigt Stockholm och undrar om solen över huvud taget går upp numera.

I väntan på glöggen och pepparkakorna som blir tillåtna om en dryg vecka (ja, jag vet… det är en fånig regel… men eftersom jag har hittat på den själv känns det ju konstigt att bryta mot den och nu är det ju faktiskt nära) äter jag Marabous Premium Dark som numera finns i fiffiga presentförpackningar. Och det går alldeles utmärkt att köpa presenter till sig själv. Den 70 %-iga chokladen är god till kaffe, men om man, som jag, inte dricker kaffe kan man äta den ändå. Till en kopp Earl Grey. Eller till ingenting alls.

Förpackningen med 24 stycken 10-gramsbitar kostar cirka en fyrtiolapp och är en bra avbytare till de lite finare och dyrare pralinerna.

24 st småchoklader

Liknande inlägg:

7 svar till “Marabou Premium Dark”

 1. Pia skriver:

  Efter att ha läst boken Choklad (Westerlund&Lindahl) och givande samtal med en chokladhandlare i Västerås så har vi börjat äta mörk choklad till både rödvin och whisky (gärna Macallan). Smaker som gifter sig i munnen! Chokladboken har inte mycket till övers för Marabous mörka choklad, men jag tycker att den är smaskig.
  Tack för en trevlig blogg!

 2. Helena skriver:

  Vi älskar dessa små mumsbitar här hemma, sedan vi fick en box i julklapp förra året. Det var ungefär samtidigt som vår dotter började äta godis så smått och eftersom hon fick mörk choklad från början så är det det som gäller.

  Trevlig helg!

 3. Max skriver:

  Min diet gick åt skogen pga de här! Det är en del av djävulens plan att ta över världen, sanna mina ord! 😀 Men de är så goda att det inte spelar någon roll. Den där Satan är en rätt schysst kille trots allt.

 4. Pernilla skriver:

  Precis som mörk choklad fungerar bra till rökig whisky så passar den bra till rökigt te. Testa en bit till en kopp kinablandning, earl grey smokey eller lapsang soushong (reserverar mig för stavningen). Som sagt, smaker som gifter sig!!

 5. Helena skriver:

  -> Pernilla: Jag har ett paket Earl Grey Smokey i skafferiet, så det ska jag definitivt testa. Tack för tipset! 😛

 6. Bengt skriver:

  Portvin ska man dricka tillsammans med mörk choklad. Mycket gott. Dark Milk är inte heller så dum

 7. […] fortsätter att pigga upp mig med choklad i novembermörkret och jag tycker faktiskt att det underlättar […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.