| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 21/11 2006 kl. 6:27 3 kommentarer

Matäventyr i Asien: Kuala Lumpur

lördag 18 november dag 5
Crown Princess Hotel ligger uppe i området Golden Triangle. Vi har bokat det hemifrån och efteråt så har vi läst att det har fått ganska dåliga recensioner. Entrén och de allmänna utrymmena ser bra ut men vårt rum ser litet slitet och opersonligt ut. Det ligger på 24:e våningen (av 34) och det är inte så långt från spektakulära Petronas Towers som ses i bakgrunden till vår pool på taket med vattenfall. Nåja, läget är bekvämt och det finns massor av resturanger på gångavstånd vilket onekligen är bekvämt om Svea blir för trött. Och HON älskar rummet – det är nämligen krypvänliga mattor, badkar förstås och så speglar och fönster från golv till tak. Utsikten är över skyskrapor med djungel långt bort i bakgrunden.

Malaysias turistråd har upprepade gånger utnämnt hotellets indiska resturang som landets bästa så vi går dit med ganska höga förväntningar. Den här kvällen serveras endast en buffé. Den är ok. Inte fantastisk men ja ok får man väl säga. Svea äter naanbröd och färsk papaya. Hon hinner även med en vegocurry och så här i efterhand så vet vi att det gick bra det också 😉

Buffén känns lite dyr i förhållande till vad man får, den kostar 55 ringit per person, ölen är också dyr men just där och då var det skönt att ha nära hem till rummet. Men vi tycker inte att resturangen är värd någon större omväg om man är i KL. Lite varning här alltså. Lite varning för hotellet ocksa nar jag tanker efter.


söndag 19 november dag 6

Idag var det akut inventering av barnmat på en stor supermarket. Det gick väl sådär. Några hederliga barnmatsburkar finns inte alls utan det får bli youghurt, mango, bananer, bröd, ost och några suspekta Nestléprodukter som extraproviant. Mycket av det Svea får är ju från frukostbufféer och vår egen middagsmat, men det är ju bra att ha annat att mata henne med om det inte finns något som passar på menyn. Nestlés s.k. ris- och kycklingmix för barn ska blandas ut med vatten och den är faktiskt inte ätbar. Den åker i soporna. Usch. Som nödproviant så får det hellre bli kokt ris i fortsättningen.

Vi äter nasi goreng till lunch på ett litet hak runt hörnet och beställer in några extra satayspett. Riset serveras som fyrkantiga kuber vilket Svea nöjt plockar med. Resten av eftermiddagen hänger vi i poolen. Den är på tionde våningen och har ett fint vattenfall. Svea plaskar på så att hon får träningsvärk och vi tycker att livet på luffen är toppen 😉

På kvällen provar vi en italiensk resturang som heter Porto Romano. Det har blivit lite mycket ris och nudlar de här dagarna och det känns lockande med något helt annat. Restaurangen ligger i ett hörn av City Square som för övrigt är granne med vårt hotell. Det ser väldigt obetydligt ut från utsidan men den här middagen visar sig var sjukt bra och vi får hybris och pratar maniskt om den i flera timmar efteråt. För 225 ringis så får vi nämligen: två goda förrätter; fyllda bruchettas och gratinerade musslor, sedan varsin varmrätt, S äter ett grillat lamm som han inte kan sluta prata om efteråt och jag äter färsk ravioli med laxfyllning.

Sedan äter vi varsin perfekt tiramisu och jag får även en lika perfekt cappuchino.

Vi delar en flaska Hugo Casanova Linaja 2004 som är ett fynd. Alltså. Den här middagen kostar ungefär som gårdagens buffé på den indiska restaurangen och det här är så många gånger bättre. Jag skulle vara lycklig om jag fick denna restaurang som kvarterskrog hemma på min egen gata!

måndag 20 november dag 7

Svea har blivit en liten papayadiva och vill inte ha några andra frukter vid frukostbordet. Helst ska det serveras med ostkuber och lite bröd. Sedan så pickar hon på i egen takt.

Vi åker ut en sväng till Royal Selangor Golf Club (eller ja, först kör taxichauffören katastrofalt fel och släpper av oss vid en CRICKETPLAN i en helt annan del av stan, men ja det blev väl lite extra sightseeing kan man säga). I taxin hittar vi forresten reklam fran IKEA och vi far akut abstinens for julmust:

Hemma igen så gör vi misstaget att äta på nytt på en av hotellets restauranger. Det blir dyrt. Maten är bra men servicen är på gränsen till helsnurrig. Jag hinner dricka två Tigeröl innan min varmrätt kommer in och då har S redan ätit upp sin efterrätt. Gårdagens lunch på sataypanget var så mycket bättre så vi bestämmer oss för att gå tillbaka dit för en middag.

Jag är nyfiken på att prova frukten durian efter att ha läst om den hos Lisa. S är skeptisk och kallar den för asiatisk surströmming. Vi får se om vi hittar den.

Så på kvällen går vi tillbaka till sataypanget. S äter kyckling och får torkad ansjovis och hasselnötter på riset. Jag äter semesterns första Singapore Noodles och får betala ca 15 SEK för middagen inklusive en cocacola. Hemma på rummet kollar S på kalkonfilmer på tv:n (kvällens höjdpunkt visar sig bli The Snowboard Academy vilket kanske säger en del om det bristande urvalet…) Svea leker skeppsbrott och somnar tidigt. Vi köper Tigeröl och Sprite på 7-11 och gör Shandys. Ute är det världens åskväder och det känns magnifikt att se det från 24:e våningen eftersom blixtarna blir nästan i jämnhöjd med en själv. Tufft!

tisdag 21 november
Nu borjar vi langta efter beachlivet i Langkawi. Sista dagen i KL tillbringar vi bland annat i chinatown. Det ar ganska rorigt nar vi ar dar med bland annat en stor polisrazzia for piratkopierade filmer sa stamningen kanns inte sa trevlig. Vi ater lite nudlar fran ett ”hal i vaggen”, maten ar forstas toppen;

De soltörstande Ragazze-tjejerna på hemmaplan har varit inne och satt prickar lite här och där i inlägget (förhoppningsvis på rätt ställen) och även rättat några små stavfel…

Liknande inlägg:

3 svar till “Matäventyr i Asien: Kuala Lumpur”

  1. alexander skriver:

    Hej igen! Jag är fortfarande i Kuala Lumpur, men tyvär har jag inte så mycket tips att komma med. Bästa maten har jag ätit på den lokala kinarestaurangen. Den ser ut som ett ställe man inte skulle äta på. Plastbord och stolar under tälttak. Men mina kollegor som varit här några månader har sagt att man får bäst value-for-money där och det kan jag hålla med om.

    Om ni åker till något köpcentrum så undvik de amerikanska kedjorna och ät i den obligatoriska food-courten. Billigt och oftast gott. Se bara upp för ben i kycklingen. Nudlar med skaldjur brukar vara ett säkert kort.

    Ska förhoppningsvis hinna med någon av restaurangerna i matfestivalen i veckan.

  2. Elin skriver:

    Hej Alexander! Vi hann tyvarr inte med matfestivalen, det var liksom fullt upp enda! Sista dagen blev en lunch pa ett liknande hak som du beskriver mitt i Chinatown for inte manga ringis alls. Det ar lite seg internetlina har for vidare uppdatering om KL sa jag gor det nar vi ar tillbaka i Singapore tror jag.

  3. alexander skriver:

    Jag han inte heller med matfestivalen. Jag blev magsjuk i tisdags och har två möjliga källor, McDonalds och Starbucks. Är på benen igen och idag ska jag åka hem till Finland. Trevlig fortsättning på resan.

  4. […] här gången har vi bott på Imperial Hotel som inte är lika centralt som förra gången. Men det är genomgående bättre, både gällande rum och miljö – och eftersom hotellet […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *