| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 27/09 2006 kl. 20:47 9 kommentarer

Jag uppfinner ett nytt ord

Grönsaksalibi
När din maträtt flankeras av en tomatklyfta och en gurkskiva. Du har fått grönsaker, men ändå inte.

Liknande inlägg:

9 svar till “Jag uppfinner ett nytt ord”

  1. lotta skriver:

    Det ordet måste jag införliva i min vokabulär, det borde även införas som obligatorisk förklaring på matsedeln på diverse lunchrestauranger.

  2. Christian skriver:

    😉
    Jamen, så där är det ju! Lunch-restaurangerna är allra mest hopplösa! Där får man inte ens det, utan en pizzasallad (vitkål) …. till ALLT. Bra ord, det hamnade i min vokabulär också.
    -Christian

  3. Oskar skriver:

    -> Maria: Genialt! Har redan börjat använda ordet.

  4. Ulrika skriver:

    Ett alldeles härligt ord! Det kommer säkert i SAOL snart.

  5. Elin skriver:

    Haha, underbart!

  6. Jenny skriver:

    Hihi! Kommer absolut att införlivas i vokabulären 😀

  7. Affe skriver:

    ”Grönsaksalibi” gav just 13 träffar på Google.

  8. Maria skriver:

    Jag har nu även bevarat ordet för eftervärlden hos Luxikon!

  9. Ellen skriver:

    Nu ombloggat en gång till!

  10. […] på fina matbloggen ”Tre tjejer i köket” för några år sedan. Det finns numera i min aktiva vokabulär, eftersom fenomenet faktiskt […]

  11. […] Och jättedyra. Jag är tomatberoende och vill allra helst ha tomater på frukostmackan, som grönsaksalibi till frukost och gärna en ugnsbakad tomat till middag. Varje […]

  12. […] en mer fotogenisk rätt kan man toppa anrättningen med basilika och/eller gröna ärtor (s.k. grönsaksalibi). Men ska det vara på pappas vis så struntar man i sånt bjäfs. från → ägg, […]

  13. […] märke till de kärleksfullt upplagda grönsakerna. En variant av ett grönsaksalibi, men jag blev lite extra kär i sambon när jag såg min […]

  14. […] Dagens grönsaksalibi är bladspenat och rödbetor. Vi köper hela rödbetor på burk och klyftar dem, av någon anledning är det godare än de traditionellt skivade! Göm ett paket bladspenat i frysen så har du hemma när du behöver, fräs bladspenaten eventuellt i lite smör eller olivolja. Tärnad fetaost till är ett måste! […]

  15. […] på bröd. Ciabattabröd finns som bakeoffbröd att ha i frysen och sedan så är det bara sås och grönsaksalibi som saknas. Finns ingen sås i kylen så funkar tex färskost med pepparot. Fetaost eller fårost […]

  16. […] grönsaker undrar du? Nja som grönsaksalibi blev det inte mer än ett par tomatskivor mellan brödskivorna innan allt snabbt gratinerades i […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *