Tomatlycka

Hela vintern var det en sorglig historia att försöka hitta tomater i mataffären. De var orangea, studsbollsliknande och smakade i princip ingenting. Och jättedyra. Jag är tomatberoende och vill allra helst ha tomater på frukostmackan, som grönsaksalibi till frukost och gärna en ugnsbakad tomat till middag. Varje dag.

För någon vecka sedan uppenbarade sig rena rama tomatskatten på Hemköp City här i Stockholm. Blandade småtomater för 29.90/kg. Visserligen inte svenska, men söta och goda. Sedan dess har jag  tagit mig till Hemköp med den karakteristiska tjackpundarstilen, valt ut tomater med stor omsorg, betalat och sedan promenerat hem med ro i själen. Jag har tappat räkningen på hur många kilo småtomater jag har missbrukat ätit på sistone.  

Jag äter de små och söta tomaterna som godis och fastän att det kan gå över styr ibland måste jag ändå påpeka att det är ett harmlöst beroende. 😉

Precis som när jag har erkänt konstiga saker förut, vill jag tro att jag inte är ensam om min dårskap. Så kom igen; berätta om vad du äter stora mängder av, gärna lägger på hög för att äta vid ett noga utvalt tillfälle och allra helst inte delar med dig av.

PS! Gissa varför jag inte postade det här inlägget när det fortfarande fanns gott om de här goda småtomaterna på Hemköp? Moahaha!!!

10 kommentarer

 1. Sara

  Grekisk yoghurt! Så fort jag hittar det på i portionsförpackning (vilket tyvärr inte finns överallt) köper jag på mig några stycken och har i kylskåpet att plocka fram till speciella tillfällen. Brukar se till att det finns till helgen, så att jag får lite lyxfrukost. Äter med honung till.

 2. Hanna

  Jag fyndade också dessa grymma tomater i flera omgångar! Halverade med balsamicovinäger, olivolja och en nypa socker blir de bara ÄNNU bättre!

 3. Ellinor

  Körsbär i stället för smågodis äter jag sommartid. Till frukost på sommaren äter jag gärna jordgubbar och ovispad grädde 🙄 😀

 4. Maria

  Utan tvekan jordgubbar nu när det är säsong. Jag kan utan problem äta två liter om dagen (men det gör jag inte). Det är så vansinnigt gott!

 5. Lena

  Bigarråer. Sådär så ag får skämmas för att jag köper bigarråer för 200 spänn. Och vattenmelon. Jag klämde i mig en halv själv i förrgår…

 6. Maria

  Jag överdoserar jordgubbar, vattenmelon och bigarråer under sommaren. Gott som godis! 🙂

 7. Båthuspernilla

  Småtomater = plockgodis och jämför man priset på tomaterna med godispriset i samma butik känns de inte ens så dyra längre 🙂

  Ja, jag knarkar också goda tomater så gissa lyckan när en bilsemester tog mig och en kompis till “växthusförsäljningen” hos vikentomater. Vi åkte därifrån med mellan fem och tio kg var av färska tomater i alla färger och former… Gott som tusan och eftersom de var nyplockade när vi köpte dem så hann inte en enda bli dålig innan den var uppäten. 🙂

 8. Karin

  Jag köpte dessa tomater på Willys här nere i Malmö, men jag tror de var en tia dyrare.
  Jag äter massa jordgubbar just nu, jag brukar äta så mycket att jag faktiskt är nöjd när säsongen är över.
  körsbär, discovery äpplen, grön sparris är andra laster

 9. Charlotta

  Ha, ha, ha – vad kul att läsa! Jag får fortfarande pikar för att jag hade total craving på just små tomater (cocktail, körsbärstomater etc) när jag var gravid med mitt första barn. Jag kunde smälla i mig ett sådant paket per kväll.

  Annars är jag galen i vattenmelon 😀

 10. Tess

  Jag är gravid just nu, allt varierar väldigt men tyvärr så fick jag dille på cola – har lugnat sig nu – och det är något jag aldrig druckit tidigare och som jag faktiskt närmast avskytt! 😕
  Små tomater har jag också plöjt i omgångar men just nu tronar väldigt stora röda svenska tomater här hemma som luktar underbart!
  När jag var barn åt jag tomater som äpplen hemma till mammas stora irritation.. då var inte körsbärs- och plommontomater så hemma i Sverige.. 😆

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.