Jag uppfinner ett nytt ord

Grönsaksalibi
När din maträtt flankeras av en tomatklyfta och en gurkskiva. Du har fått grönsaker, men ändå inte.

16 kommentarer

  1. lotta

    Det ordet måste jag införliva i min vokabulär, det borde även införas som obligatorisk förklaring på matsedeln på diverse lunchrestauranger.

  2. Christian

    😉
    Jamen, så där är det ju! Lunch-restaurangerna är allra mest hopplösa! Där får man inte ens det, utan en pizzasallad (vitkål) …. till ALLT. Bra ord, det hamnade i min vokabulär också.
    -Christian

  3. Oskar

    -> Maria: Genialt! Har redan börjat använda ordet.

  4. Ulrika

    Ett alldeles härligt ord! Det kommer säkert i SAOL snart.

  5. Jenny

    Hihi! Kommer absolut att införlivas i vokabulären 😀

  6. Affe

    “Grönsaksalibi” gav just 13 träffar på Google.

  7. Maria

    Jag har nu även bevarat ordet för eftervärlden hos Luxikon!

  8. Ellen

    Nu ombloggat en gång till!

  9. Grönsaksalibi « pannan och pennan

    […] på fina matbloggen ”Tre tjejer i köket” för några år sedan. Det finns numera i min aktiva vokabulär, eftersom fenomenet faktiskt […]

  10. Tre tjejer i köket » Tomatlycka

    […] Och jättedyra. Jag är tomatberoende och vill allra helst ha tomater på frukostmackan, som grönsaksalibi till frukost och gärna en ugnsbakad tomat till middag. Varje […]

  11. Lucka 2: Enkel Carbonara « pannan och pennan

    […] en mer fotogenisk rätt kan man toppa anrättningen med basilika och/eller gröna ärtor (s.k. grönsaksalibi). Men ska det vara på pappas vis så struntar man i sånt bjäfs. från → ägg, […]

  12. Inte alltid glamouröst » Tre tjejer i köket

    […] märke till de kärleksfullt upplagda grönsakerna. En variant av ett grönsaksalibi, men jag blev lite extra kär i sambon när jag såg min […]

  13. Risotto med butternut squash, palsternacka och bacon » Tre tjejer i köket

    […] Dagens grönsaksalibi är bladspenat och rödbetor. Vi köper hela rödbetor på burk och klyftar dem, av någon anledning är det godare än de traditionellt skivade! Göm ett paket bladspenat i frysen så har du hemma när du behöver, fräs bladspenaten eventuellt i lite smör eller olivolja. Tärnad fetaost till är ett måste! […]

  14. Vad äter du när du är ensam hemma? » Tre tjejer i köket

    […] på bröd. Ciabattabröd finns som bakeoffbröd att ha i frysen och sedan så är det bara sås och grönsaksalibi som saknas. Finns ingen sås i kylen så funkar tex färskost med pepparot. Fetaost eller fårost […]

  15. Lat lördagsmiddag med croque madame » Tre tjejer i köket

    […] grönsaker undrar du? Nja som grönsaksalibi blev det inte mer än ett par tomatskivor mellan brödskivorna innan allt snabbt gratinerades i […]

Lämna ett svar till Lucka 2: Enkel Carbonara « pannan och pennan Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.