| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 05/07 2006 kl. 21:03 16 kommentarer

Go Isterband Go!

Sambon önskade något svenskt till middag och helst något som han inte hade provat tidigare. Det var inte så lätt att komma på något. Han har ätit sig igenom det mesta när det gäller svensk husmanskost och äter mer sill och gravad lax än en genomsnittssvensk. Men så kom jag ju på en sak som han inte hade provat: Isterband med dillstuvad potatis! Ja och så rödbetor till förstås. Förresten det är nog en Wolf Blass som har smitit in på bilden också.

Middagen fick med beröm godkänt och det finns redan nya isterband i kylskåpet som inte jag har köpt…

Liknande inlägg:

16 svar till “Go Isterband Go!”

 1. Xtian skriver:

  Mmmmm…isterband. Bästa restaurangisterbanden har jag mumsat på Gondolen, tillsammans med skånsk stuvad potatis. Jättejättegott.
  Måste göra hemma

  (och måste sluta leva mitt liv genom Ragazze… det här börjar ju bli löjligt..)

 2. Malin skriver:

  Åh… isterband med stuvad potatis… nu blev jag ju aldeles sugen på det, trots att det är mitt i sommaren o varmt ute.

 3. Sanna skriver:

  Instämmer med övriga. Isterband är mums. Min mamma brukade fylla dem med en röra av hackad lök, inlagd gurka och rödbetor och laga dem i ugnen och servera med gräddsås och kokt potatis. Själv föredrar jag dem med dillstuvad potatis.

 4. Elin skriver:

  Sanna, alltså hur fyller man isterband? skär man bara upp dem på längden?

 5. Oskar skriver:

  Åh…detta är verkligen en favorit. Tyvärr får man isterband med tråkiga tillbehör som vanlig kokt potatis ibland, löksås. Trist. Dillstuvad potatis är enligt min mening ett måste. Provade mig länge fram genom olika recept på det. Har nu gjort Hans-Uno Bengtssons recept till mitt eget (ni kanske vet, fysikkillen som skrivit matböcker med Jan Boris Möller). Tycker detta är ett exempel på då dåligt tillagad husmanskost är hemskt medan samma rätt lagad med lite kärlek är bland det bästa man kan äta.

  Dillstuvad potatis är förresten utmärkt till gravad eller kallrökt lax.

 6. Oskar skriver:

  En sak till….Cabernet till isterband? 🙂 Måste prova det…

 7. Max skriver:

  Jag blir bara rädd när jag hör namnet…. isterband. Ister. Band. Band med ister.

  Någon gång ska jag bli så vuxen att jag börjar äta sån här mat. Och typ blodpudding. *rys*

 8. Helena skriver:

  Jag är inte heller vuxen nog för isterband. Inte blodpudding heller. Trevligt med en kompis, Max! :mrgreen:

 9. Maria skriver:

  Helena & Max -> Jag ansluter mig till er klubb! 😉

 10. Elin skriver:

  Oskar, det är druvan som lyfter istret till de gastronomiska molnen sörrö

  Ja jag var ju ganska svårflörtad på blodpudding innan sambon började gömma den i salladen (!!!); http://www.ragazze.se/2005/02/21/sondagsbjudning-med-blodpudding/

  Men det är faktiskt gott. Akta dig Helena, du kanske blir bjuden nästa gång du kommer hit! 😆

 11. Helena skriver:

  -> Elin: Jag är inte det minsta orolig, jag har ju hört Marias berättelse! 😉

  Förresten är dillstuvad potatis grymt gott till kallrökt lax, precis som Oskar skriver. Varför gör jag inte det lite oftare? 😕

 12. Max skriver:

  -> Elin: Sallad med Bacon och Blodpudding? Normalt… 😯

 13. Elin skriver:

  Max, du måste vidga dina vyer lite! Kom igen, var ingen fegis nu! Toppa med en tuff senapsdressing och släng ölen på kylning! :mrgreen:

 14. Max skriver:

  -> Elin: ok, jag börjar med ölen. Sen får jag se vad som händer därefter. 😉

 15. Johanna skriver:

  Annars är dillstuvad potatis rätt gott till dillstuvad potatis…och så lite dillst… hrrm, ja just det! Isterband är förvisso riktigt gott det med.

 16. […] Lammisterbanden kommer från Smultronboda Lammprodukter. Enligt försäljaren så är det framförallt lokal försäljning på hemmaplan och till ett antal restauranger men även till en delibutik i Norrtälje. Huromhelst, jag gillar dessa lammisterband skarpt för det är en fin balans mellan lamm och klassiskt isterband. Jag köpte 4 stycken med mig hem för prisvärda 45:- och de kommer att ätas vid ett högst högtydligt tillfälle för här hemma är isterband vardagslyx…. […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.