| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 18/06 2006 kl. 18:58 14 kommentarer

Svangren of Sweden

Man vet aldrig vad som kan hända när man har en matblogg. En rolig sak som har hänt alldeles nyligen är att jag har träffat Marie och Roger som säljer ett egendesignat stekbord under namnet Svangren of Sweden. Roger är kocken som saknade ett bra stekbord hemma i det egna köket och som bestämde sig för att göra ett eget – och nu finns stekbordet som är alla hemmakockars dröm. I varje fall så är det min dröm :wink:

Stekbordet är stort och får plats på två spisplattor. Förutom att man kan laga mycket mat på en och samma gång så ger det möjligheten att ha halva stekbordet på en lägre temperatur – därmed är det enkelt att hålla färdig mat varm medan man fortsätter att steka på den andra halvan. Dessutom så är det gjort av gjuten aluminium och teflon vilket gör det betydligt lättare än de tunga stekborden i gjutjärn. Ja, så är det snyggt också!

Vi har provat lite olika saker med stekbordet här hemma. Det har tex blivit färsbiffar på två kilo köttfärs: åtta stora färsbiffar fick plats samtidigt på stekbordet. Nu låter det kanske trist att äta samma sorts biffar flera dagar i rad men vi har haft några olika tillbehörsteman. Ena dagen var det med cocktailkapris och fetaajvarröra, och andra dagen serverades de med pepparrotsyoghurt och syltlök. Visst, man kan göra olika sorters färsbiffar på samma gång för mer variation, men lite av grejjen är ju att det ska gå fort när man gör en stor sats mat, och då kan det vara smartare att variera tillbehören efteråt istället.

Sedan så stekte vi en omgång ryggbiff på stekbordet. Beroende på hur genomstekt man vill ha köttet så var det bara att peta över dem till plattan med lägre temperatur allt eftersom biffarna blev klara. Sedan när köttet nästan var klart, så vispade vi ner lite grädde, vitt vin, färsk dragon och senap och sedan så var såsen också klar. Vi serverade biffarna direkt från stekbordet på middagsbordet så det blev inte mycket disk den dagen.

Att stekbordet är en fin investering för köket är det ju ingen tvekan om och det är en finfin födelsedagspresent eller varför inte en bröllopspresent till en matnörd. För barnfamiljen som behöver laga mycket middagsmat på kort tid lär det nog också bli en uppskattad present. Stekbordet finns bland annat att köpa på Cordon-Bleu.

Jag har svårt att komma på några eventuella nackdelar med stekbordet. Handtagen blir förstås varma när man steker på spisen så man behöver grytlappar när man flyttar på stekbordet. Därför så finns det även grytlappar till stekbordet, specialdesignade av Jenny Jurnelius. Hennes vändbara grytlappar i hjärtform har funnits att köpa på Street men finns från och med nästa vecka i Designtorgets butiker.

Det bästa med grytlappen tycker jag är att den underlättar matlagning med en hand, för det kräver en viss precision i köket när man har en bebis på den andra armen ;)

Liknande inlägg:

Tipsa / Skriv ut / Bokmärk:

14 kommentarer    Skriv en egen kommentar »

  1. Anne säger:

    Ser jättespännande ut! Pris? Och du har gasspis ser jag – funkar det bra även på en vanlig häll, tro?

  2. Elin säger:

    Den fungerar både på gasspis och vanlig spis och ett stekbord för induktionshäll är under utveckling. Priset är lite högre, bordet är ju helt och hållet tillverkat i Sverige och man får räkna in minst två stekpannor i priset, på Cordon-Bleu så kostar det ca 2000 SEK. Så därför är det en väldigt bra sak att önska sig om man fyller jämt, gifter sig eller får tillbaka på skatten :idea:

  3. Max säger:

    VILL HA!

  4. Marlene säger:

    Jag behöver en större ugnsform, så den där ska jag gå och kolla på! Tack för tipset! Gillar er blogg skarpt!

  5. Janne säger:

    Hittade det på http://www.formodesign.com för 1.950 kr. Mycket pengar men det låter ju som en bra grej… Finns tydligen mer grillräfflor oxo.

  6. anna säger:

    Man kanske ska ta och gifta sig ändå? ;) Så man kan önska sig såna här bra saker som stekbord :)

  7. Hanna säger:

    Jag fick ett par av dessa grytvantar i födelsedagspressent och dom är HELT FANTASTISKA! Jag kan inte leva utan dom. Dom är perfekta när man står och lagar en massa mat för det går så fort att få tag i dom. Dessutom är dom skitsnygga, mina är i jeanstyg:razz:

  8. Elin säger:

    Hanna, det ar det har som kallas grytlappshybris, att hitta grytlappen med stort G :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  9. Ellinor Svangren säger:

    Hej. det e min mamma o pappa som är Marie och Roger :grin:
    Det e väldigt kul för att det står svangren of sweden under stekbordet ;).

  10. Ellinor Svangren säger:

    Det blir jätte gooooood mat när man lagar mat på ”stekbordet” :D:D

  11. Elin säger:

    Hej Ellinor! Ja vi är väldigt nöjda med stekbordet också och att använde det senast igår. Hälsa mamma och pappa :wink:

  12. Leo säger:

    Tack vare denna blogg står det nu ett sådant stekbord på min spis. Tack för det! :)

  13. Bertil säger:

    :razz: Hur har man kan man klara sig utan detta, det är en gåta

  14. Bertil säger:

    Kanon bra, den som inte köper det vet inte hur mat ska lagas om man ex.vill steka en hel fisk eller mat till hela familjen på en gång, utan tidsbegränsning :razz:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alla prylarna som vi inte visste att vi behövde » Tre tjejer i köket
  2. Tävling: Vinn en grytvante designad av Jenny Jurnelius » Tre tjejer i köket
  3. Thaisallad » Tre tjejer i köket
  4. Om stora byttor « leoscookie

Skriv en kommentar