| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 22/06 2005 kl. 9:36 3 kommentarer

Sill sill sill!

DN kör en midsommarmatsspecial med Leif Mannerström och recepten verkar bra. Matjesillscocktailen till exempel ser väldigt god ut så den funderar jag på att göra i helgen. Jordgubbstiramisun verkar inte så dum den heller, och jag har ju faktiskt lite savoiardikex
i skafferiet sedan den förra matlagningskvällen. Är det någon som har köpt Leif Mannerströms nya bok Sill och Strömming?

Min egen favoritsill är nog kominationen matjesill+gräddfil+gräslök+nypotatis. Klassiskt och så gott. Till jul brukar jag göra egen senapssill efter Karin Chädströms kallskänksrecept (jag har tjatat om det förut, men hittar ni hennes kokbok, kööööp den!)som blir jättebra och som kopierats ett antal gånger av vänner och bekanta.

På tal om sill så var jag på Sturehof häromdagen och åt middag. Vi introducerade just en förrätt med fem olika sorters sill och strömming för en amerikansk gäst och ja, hennes reaktion var väl sådär, hehe, tur att hon var nöjd med hälleflundran till varmrätt 😉 Nåja, allt var gott på Sturehof tycker jag förstås. Till sillen serverades även osten Viking som visade sig vara ett gott alternativ till den älskade Västerbottensosten.

Liknande inlägg:

3 svar till “Sill sill sill!”

  1. Helena skriver:

    Tack för tipsen! Den där cocktailen och tiramisun (jag har ju också savoiaridkex kvar…) kan nog bli en riktig hit till helgen när det är lite Midsommarefterkänsla. Mannerströms bok är jag sugen på; någon som bläddrat i den???

  2. Viking är suveränt god även om Västerbotten är i en klass för sig. men Viking är något ”snällare” i smaken. Dock blev jag lite orolig när jag efter ett tag glömt bort den och hittade den gömd i kylskåpet. Trots att den var påbörjad (bruten förpackning) så hade den inte möglat inte heller smaken hade förändrats, vilket iofs är positivt… men jag började fundera över vilka tillsatser som satte den naturliga processen ur spel….

  3. Anne skriver:

    Mannerströms bok såg jag på mitt bibliotek.. hm, kanske ska låna hem och titta lite mer i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.