Quinoasallad med halloumi och koriander-och-chili-dressing
Lånat rakt upp och ner från Waitrose. Åh vad vi saknar Waitrose!
Quinoasallad med halloumi och koriander-och-chili-dressing
SALLAD
- 4 portioner quinoa
- 200 gram sockerärtor
- 2 små burkar majs
- en liten påse ruccola
- 2 stycken halloumi
DRESSING
- 3 lime (juice och zest)
- 2 matskedar flytande houng
- 6 matskedar olivolja
- en tufs färsk koriander
- 1 tesked rökt söt paprikapulver
- 1 liten färsk röd chili
- toppa gärna med salladsfrön
- Koka quinoa.
- Förbered dressingen: Blanda saft och zest från en lime med honung och olivolja i en skål. Klipp ner färsk koriander, tillsätt paprikapulver och finhackad röd chili efter smak. Spara en tredjedel av dressingen till senare.
- Förbered sallad: Dela sockerärtor i mindre bitar och lägg dem på ett stort fat tillsammans med avrunnen majs och ruccola. Ringla över hälften av dressingen och blanda om..
- Stek halloumi: Skiva eller tärna halloumi och stek snabbt i het panna med lite olja tills den får fin färg.
- Montera salladen: Lägg halloumin ovanpå salladen och ringla över resten av dressingen.
- Toppa med salladsfrön.
Lämna en kommentar