Thaicos
Inspo rakt upp och ner från bästa Matrepubliken som nämner thaicos nu och då i sina veckosummeringar. Googlade och thaicos verkar i högsta grad Göteborgskt? Jag preppade ett kilo färs. Perfekt att ha redo i kylskåpet. Typ att toppa nudlar med. På grund av alltid någon hungrig här.
Thaicos
En monteringskiss.
- (glutenfria) tortillabröd. Jag gillar de minsta. Alternativt nybakade.
- stekt fläskfärs med kryddor (se nedan)
- strimlad sallad (se nedan)
- kewpie och sriracha
- finklippt färsk koriander
- (glutenfri) rostad lök (viktig! på grund av bra crunch!)
FÄRS
- Fräs hackad vitlök och finhackad röd chili i en panna med höga kanter.
- Rör ner 600 gram fläskfärs. Eller mer.
- Samtidigt som du steker den – rör ner riven ingefära, ett par stänk fisksås (mängd efter egen preferens) och (glutenfri) sojasås.
- Plus om du har: en knippe finklippt färsk thaibasiika. Smaka av med salt och peppar.
SALLAD
- Strimlad rödkål, morot och salladslök och lägg i en skål.
- Kläm över lite limejuice och rör ner lite sesamolja.
Lämna en kommentar