Hann vi med hela önskelistan i New York?

Vi hade en blandad önskelista på vad vi absolut ville göra och (framför allt) äta när vi var i  New York. Veckan var kort men vi maxade verkligen den. Hur det gick?

Bagels! Så enkelt men så självklart ändå. Här var mitt mission att barnen skulle få äta goda glutenfria sådana. Rekommenderar verkligen Modern Bread and Bagel. Vi hann med båda deras bagerier. Ett måste om man ha celiaki.

Bananpudding från Magnolia Bakery. Mest för att den är så omtalad. Kul att prova, inget jag kanske måste jaga på nytt nästa gång i NY. Lite som en brittisk triffle på barnkalas. Deras bagerier är en enda stor glutenfestival men de hade en kaka glutenfri för er som undrar, en mjölfri kladdkakeliknande kaka, den var helt ok. Men bättre att ta sikte på Posh Pop Bakery och  Modern Bread för roligt glutenfritt utbud.

Mexikanskt. Noga research av maken landade i att vi hamnade på Los Tacos. Två gånger. Ja precis här tänker jag börja veckan med nästa gång i New York.

Skaldjurstrion från Lukes Lobster. Efter att ha läst Sandra Beijers tips i Svd. Wow. Blev inte besviken. Med en kall öl till på en parkbänk i Brooklyn. Finns på ett flertal ställen. Blir lätt en repris på detta den dagen ja vi är i NY igen. Älskar verkligen när något så enkelt kan vara så himla bra.

Hur gick det med planerna med att äta riktiga pretzels?  Äsch här gick det lite så där.  En av oss hann hitta en glutenfri på Posh Pop Bakery. Men jag blev utan, trots familjens dagliga mantra om att köpa en till mig. Fun fact: ett par veckor senare köper maken en till mig på Lyons flygplats. Tack.

Missade även en annan sak: Äta glutenfritt kinesiskt i Chinatown. Tro mig, det är så krångligt att hitta vanligtvis, nästan omöjligt. Vet att det ska finnas en bra i en Londonförort (!). Så hade länge tankarna på att hinna förbi Lily&Loo men det hanns inte. Håhå. Ja det är som det är.

“TikTok-chokladen” på Glace. Ja vi var där.  Kul!

Reuben Sandvich hanns också med. Innan fanns tankar på att testa den klassiska på Katzs Delicatessen. Men nu blev det en för maken på Dicksons i Chelsea Market.

Köpa amerikanskt godis. Inte på min lista men för andra. Ja det hanns med!

Snacks-utbudet  granskades på sena kvällsrundan på 7-11.

Glass hanns med trots att det var vinter.

Ett antal burgare. Hann med både goda och sådana vi kanske glömmer. Familjen skrattade högt när jag trodde jag beställt en vanlig kycklingburgare till lunch. Det var en ostburgare och bacon MED en enorm kycklingsnitzel. Hu den var inte ens god. Det var på samma ställe det serverades en hemsk wrap med grovt hackade ostburgare i. Åh kan inte beskriva hur ovärdigt. Orkar inte ens tänka tilbaka på den upplevelsen.

Inte så mycket drinkar under veckan men minns mest det goda med prosecco toppad med äppelcider. Ja det var väl hela matspaningen från resan? Roligt och minnesvärt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.