(förra) veckan som gick

Tecken på semesterkoma? Glömde att summera här igår. Första semesterveckan har  som passerat. Det har vart varmt. Äldsta har haft besök från England. Roligt ändå att barnen håller kontakt med vänner från åren där.

I helgen har vi  haft en ny mini-semester. Har hyrt stuga i St Annas skärgård. Vädret kanske inte var helt till sin fördel. Men fint att se nya hörn av Sommarsverige.

Tomt på Ängbybadet i juli.
Nostalgi från lockdown.
Sushilunch med minsta på Tokyo Diner på Hötorgshallen.
Sommarlådan från Vinlådan har kommit!
Sommaridyll vid restaurangen vid Högbo Qvarn.
Ett till mysigt stopp – middag vid Skärgårdsbyn vid Sankt Anna.
Har plockat massor med blåbär!
Första gången vi stannade till på Smultronstället i Söderköping. Alltså kön till deras restaurang lockade inte. Tog en liten glass i luckan istället och promenade runt stan. Köer är inte vår grej.
Rart fikastopp på vägen hem. Cafevagnen vid Stendörrens naturreservat.

Måndag: Det blev en sen lunch vid Högbo Qvarn. Så vi röstade in korv med bröd till middag.

Tisdag: Grillade lax och spetspaprikor. Plus grillade fänkål och kolrabbi med citron/parmesan. Sallad.

Onsdag: Risnudelsallad +  fläsksida på grillen.

Torsdag: Familjen gjorde gallettes för första gången. Jag åt råbiff på Urban Deli vid Nytorget.

Fredag: middag på bistron vid Skärgårdsbyn nere vid Sankt Anna.Toast skagen för min del.

Lördag: Mer mat på Skärgårdsbyn.

Söndag: Hemma! Nando fakeaway.  Grillad kyckling och majskolvar, coleslaw,  chilisås från Nandos, två sorters fries. Nyplockade blåbär med vaniljglass till efterrätt.

2 kommentarer

  1. Tina

    Åh, jag älskar såsen från Nando’s! Fastnade för den när jag bodde i London 2007 och blev så himla glad när jag för ett år sedan upptäckte att den gick att beställa i Sverige.

    1. Elin

      ja jag visste inte heller att den gick att köpa här, äldsta barnet hittade den i den engelska affären i gamla stan . Fick verkligen flashbacks till vår tid i lockdown när vi grillade om kvällarna, Nandos var som varje gång.

Lämna ett svar till Tina Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.