London: Middag på NOPI

Vill gärna prova alla Ottolonghis restauranger i London men det här är ändå en början. Åh vad det här var bra. Jag och 16-åringen delade på 5 smårätter innan vi promenerade vidare på musikal. Blev så mätt. Blev inte plats för efterrätt. Vi pratar fortfarande om morötterna! Helt galet att man kan bli så besatt av en sån enkel rätt.

Deras pre-theatre-menu var inte direkt glutenfri vår kväll, men en bra sak med Nopi är att de har en hel del glutenfritt på menyn. De har även en enkom glutenfri meny som de fint nog mailade i förväg. Sånt är så skönt tycker jag. Betyder så mycket när man kan välja “allt” från menyn man kikar på. Det finns även en del kötträtter så klart men dottern är pescitarian och jag ville som dela alla rätter med henne. Så härlig middag med mycket vego  och lite fisk. Prismässigt helt ok med tanke på de fantastiska råvarorna och väl komponerade rätter.

Vi satt för övrigt en trappa ner vid deras långbord typ “mitt i köket”. Det är som tänkt att man socialiserar med andra gäster. En trappa uppe är det mindre bord. Mysigt på olika vis tänker jag.

Drack riktigt gott vin på glas och dottern provade alkoholfria drinkar som var mycket “ottolonghi” dvs med en massa smaker som en inte kommit på själv. Så inspirerande middag från början till slut.

Lite kryddade nötter innan maten. Nästan lite för mycket (!) om jag nu ska anmärka på något?
Burrata med ananas, chili, honung och koriaderfrön. Wow vilken ost!
Morötterna. Alltså vad vi pratar om dem. Med labneh, kardemumma och pistage. Vill ha receptet!
Tomater med safir (heter vad på svenska?), grön miso, mandel och furikake. En väldigt fin kombo.
Broccolini som pakora. Tofu med lime. Plus picklad citron.
Dottern pratar fortfarande om denna torskrätt. Vet knappt vad vi äter här. Någon slags rädisa i purén. Vad är ens monks beard?! Plus chilismör. Magi på tallrik som är så typiskt Ottolenghi?

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.