Salsiccia Carbonara

Hur vi gör vår vanliga carbonara har jag skrivit om här. Det har inte skett några modifieringar sedan dess på själva grundreceptet. Däremot kan vi variera pancetta och till exempel använda färsk salciccia istället.  Så himla gott i sin enkelhet. Fort går det att fixa de kvällar barnen behöver hälla i sig mycket kolhydrater .Som vego vid samma middagsbord – stek upp lite portobellosvamp med vitlök att ha istället för korvsmulor. Eller sparris.

Salsiccia Carbonara

Fyra porioner från höften.

  • “Skala av” skinnet från ett par färska salsicciakorvar. Stek upp korvsmulet med lite fänkålsfrön.
  • Förbered fyra portioner valfri (glutenfri) pasta.
  • Riv parmesan fint och var redo med 4 äggulor.
  • Häll av pastavattnet (spar några matskedar vb) och häll upp pastan i en serveringskål. Rör ner äggulor med ungefär samma mängd riven ost. Rör om ordentligt. Om du vill, rör ner llite pastavatten. Salta och peppra. Det ska vara MYCKET saltpeppar. Rör ner korvsmulet och servera direkt.
  • Plus ruccolasallad vid servering.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.