Sparris Carbonara

Det är första veckan i november och vår affär säljer fortfarande färsk lokalt odlad sparris för liten peng. Å andra sidan snittar vi fjorton grader plus de närmaste dagarna så vi kan ju lika gärna låtsas att våren är tillbaka? Vi har till och med ett par nya jordgubbar (!) i trädgårdslandet!

Sparris carbonara

Till en lunchtallrik.

  • Koka en portion valfri pasta.
  • Färsk sparris går utmärkt att mikra om du är lat! Lägg en generös portion färsk sparris i en skål och täck med en liten skvätt vatten med en liten nypa salt. Mikra någon minut eller två minut beroende storleken på sparrisen.
  • Häll av vattnet i pastan och rör ner en äggula och fint riven parmesan. Salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
  • Pynta med mer riven parmesan, en äggula, och all sparris. Ät direkt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.