Veckan som gick

Firade semmeldagen med en härlig semmelkladdkaka.

Åt veckans matigaste macka på Skandwich.

Och hade ett glatt återseende av bánh xèo igår.

Måndag: Alltså måndagarna är lite krångliga att planera matmässigt. Ett barn drar iväg på ett längre träningspass och behöver äta senast klockan fyra, för att sen ramla hem kvart i nio. Så hon äter oftast tidig middag på matiga rester direkt efter skolan. Ett annat barn är borta på träning mellan halv sex till halv åtta. Hon stödäter lite efter skolan och äter gärna middag efter träningen. Och så är det då minstingen som får vänta in en lite senare middag, bortsett från den här måndagen då hon var på vift. Kvar blev jag och maken – och han röstade in köttbit + sallad.

Tisdag: Jag + tonåringarna var på bio på MoS. Åt curries på Indian Garden.

Onsdag: Middagsgäst kom och maken hade handlat på Kötthallen i Barkarby. En mindre omväg men när han väl är där kommer han alltid hem med fin styckningsdelar. Denna gång en mindre avsmakningsmeny på temat biff. Rucola med parmesanflarn. Ugnsbakade tomater. Vitlökschampinjoner. Potatis i airfriern.

Torsdag: Kyckling med harissa mm  i ugnen. Hummus. Ajvar. Ugnsrostade grönsaker – aubergine, paprika, zucchini, rödlök.

Fredag: här återuppstod den här favoriten. Bovetemjöl i potatisplättarna.

Lördag: Middag på Bun Bo Hue.

Söndag: Om en stund söndagsmiddag: Entrecote. 5 sorters grönsaker i bästa sunday-roast-anda. Rödvinssås. Potatis (ja vi labbar vidare med airfryern). Eventuellt yorkshire pudddings.  Plus en smulpaj med äpple/päron/plommon + vaniljglass.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.