Smörstekt gnocchis med sparrisbroccoli och citronsås

Det här åt vi igår. Efter en ganska kass dag av olika skäl för syskonskaran. En hade en blå fot efter att ha stått på huvudet i en fotbollsmatch. En annan kommit på kant med kompisar. Ni vet en sån där dag när typ allt gått fel. Inte minst för min egen del eftersom byns wifi vart offline en gång för mycket. Då blev denna snabba servering väldigt förlåtande. PRECIS VAD JAG BEHÖVDE som en av tjejerna sa när hon tog om.

Glutenfria gnocchis är helt ok halvfabrikat men beror på märke så klart. De kommer mer till sin fördel om du först kokar som vanligt och sedan steker dem med lite smör eller olivolja tills de får fin färg.

Smörstekt gnocchis med sparrisbroccoli och citronsås

På ett ungefär.

  • Förbered citronsåsen: Blanda 1-2 burkar mascarpone i en skål. På med en splash grädde. Kläm över ganska mycket saft från en citron. Använd även zest från skalet om det är en ekologisk citron. Salta och peppra. Gärna lite vitlökspulver. I med 2-3 teskedar grön pesto. Rör om och smaka av.
  • Strimla sparrisbroccoli lätt på längden och halvera vid behov. Stek med olivolja i en stekpanna. Håll varmt.
  • Förbered gnocchis – koka först och stek sedan direkt med smör i  din största panna med höga kanter. När de fått krispig fin yta, i med all sparrisbroccoli. Rör ner citronsåsen och strössla över en förpackning mozzarellabollar. Låt allt bli varmt men det ska inte koka.
  • Klipp över färsk basilika och servera direkt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.