Veckan som gick

Nästan i mål med mars månad. Nej inte så mycket att berätta om den här veckan heller. En vecka kvar till påsklov. Två veckor kvar av lockdown. Från imorgon kan man träffa sex personer utomhus, jämfört med två som det har vart i en evighet nu. Tror jag talar för många här där vi bor att vi längtar mest efter att pubens utomhusservering öppnar igen den 12 april.

Eller förresten, en efterlängtad nyhet! Nu är byns grönsaksförsäljning tillbaka på fredagar. Handlade med mig purjolök och kålrot från veckans skörd. Veckans bästa vårtecken!

Veckans middag:

Måndag: Bakad potatis med tonfiskröra och jalapeños. Stor sallad.

Tisdag: Vego! Återkommande upplägg, jag vet, men det här röstas ofta in när vi veckoplanerar middagsmaten. Falafel och pitabröd. Tahinidipp med persilja. Gröna oliver. Zhoug. Bladspenat. Tärnad fetaost.

Onsdag: Nytt fynd från köttdelin: någon slags “baconinlindad fläskfiléknyte fylld med färs från toulousekorv och vitlökskräm.” Ingen är förvånad att de ofta vinner priser för sina charkprodukter? Fänkål med rädisor och citron. Ugnsrostad potatis med årets första brittiska sparris och fint riven parmesan.

Torsdag: Hämtade fish & chips. Alltid så stora portioner, jag och Tioåringen delar på en portion och orkar inte med allt. Currysås till.

Fredag: Fajitas.

Lördag: Beställde hem indiskt.

Söndag: Om ungefär så där en timme: Lammstek! Skysås. Myntasås. Ugnsrostade grönsaker. Ostgratinerad blomkål och purjolök. Yorkshire puddings.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.