Veckan som gick

I måndags gick alla TRE barnen äntligen till skolan. Nästan på dagen ett år sedan vår första lockdown. Vad tomt det blev. För det är fortfarande nerstängt här sedan juldagen. På kvällarna förföljer jag typ barnen för att få sällskap – de i sin tur har drabbats av någon slags social överansträngning av dagarna i skolan och försöker undvika mig, haha! Ja det är tur att jag har mitt tusen-bitars-pussel. Håhå, ska väl orka detta ett par veckor till. Nu är det nedräkning till 12 april när det kommer lite mer flexibla pandemiregler.

Veckans middag:

MÅNDAG: Bakad potatis röstades in att börja veckan med. Med den brittiska komfortvarianten – tärnad bacon, Heinz vita bönor i tomatsås och riven cheddarost. På måndagarna behöver vi verkligen snabbt fixad mat. Inget utrymme för finlir.

TISDAG: Pasta med räkor, soltorkade tomater och ruccola.

ONSDAG: Köpte fina ”kycklingknyten” från köttdelin. Fint insvepta i bacon och fyllda med ost och chili. Som tillbehör hade vi sötpotatisgratäng med jordnötssmör + citrondressad haricot verts. Som vego-alternativ Oumphs bönbollar som var klart över förväntan, bra tips!

TORSDAG: Maken wokade.

FREDAG: Fajitas. Gino till efterrätt.

LÖRDAG: Vego! Halloumiburgare med pommes.

SÖNDAG: Efter två månader med indisk hämtmat så hade hela familjen längt efter en riktig söndagsmiddag. Söndagsstek, skysås, ett hav med grönsaker som  savoykål, ugnsrostad potatis, morötter och palsternacka. Så klart yorkshire puddings. Plus pepparrot aka horsradish. ”Nut roast” till icke-köttätare. Äppelpaj med björnbär till efterrätt.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.