Tonkatsusås

Ett snabbt lunchtips till er som tålmodigt hemskolar i pandemin och ska trolla fram en lunch till barnen varje dag! Tonkatsusås serveras vanligen till japansk schnitzel men jag tycker den även passar fint som tillbehör när barnen har kyckling nuggets till lunch. Jag har sagt det förr, men de vi hämtar från vår lilla köttdeli byn är fantastiska. Sedan backar vi upp med ris och grönsaker.

Färdigköpt tonkatsu från affären innehåller många gånger gluten men det här så himla enkelt att göra egen. Jag har lite mindre ketchup i min variant. River gärna ner lite lite ingefära. Grundrecept lånat rakt upp och ner från Jennie Walldén.

Tonkatsusås

Blanda!

  • 1 dl ketchup
  • 2,5 msk worcestersås (glutenfri)
  • 2 msk soja (glutenfri)
  • 1 msk honung

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.