Minestronesoppa

Förra veckans soppa blev det här. Lite nostalgiflirt med en maträtt jag minns från skolan. Minestronesoppa hade vi ju typ jämt känns det som och kanske är det här en värdig kopia. Jag gillar kombon med kycklingbuljong, timjan och pancetta. Alltså DOFTEN är underbar. Leta upp den minsta gulligaste pastan du hittar på hyllan. Recept är lånat rakt upp och ner från Zeta.

Minestronesoppa

  • 65 gram fint skuren pancetta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor morot 
  • olivolja att steka med
  • 1,5 liter kycklingbuljong
  • lite färsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 120 gram pasta (ca 5 nävar)
  • 1 dl gröna ärtor
  • salt och svartpeppar
  1. Hacka all lök och tärna moroten i små jämnstora kuber.
  2. Fräs lök och morot med olivolja i en större kastrull i ett par minuter.
  3. Tillsätt kycklingbuljong, timjan och lagerblad. Låt koka fem minuter innan pastan läggs i.
  4. Under tiden – stek pancettan i en stekpanna.
  5. Koka pastan i soppan och häll sedan i ärterna. Koka någon minut så att de blir mjuka.
  6. Salt och peppra. Toppa med det varma pancettahacket, fint riven parmesan och färsk basilika.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.