(förra) veckans bästa

Jag var alldeles för trött för att lägga upp veckoinlägget igår kväll. Ramlade hem trött och mör efter ett höstlov med blåsiga dagar i Cornwall. Har mest vart utomhus och promenerat på alla fina stränder. Inte riktigt väder för bodysurfing det här höstlovet men en dag kom de tappraste i havet med sina våtdräkter. Allt har vart väldigt välriggat för “social distansering”. Vi hoppade över all shopping, museum etc  av förklarliga skäl men det var fint med miljöombyte.

Nu laddar vi om för en månads “lockdown” från och med torsdag. Dvs bara det mest nödvändiga kommer att vara öppet. Det är tänkt att barnen ska gå i skolan men vi tar det lite som det kommer. Känns som att det finns ganska starka viljor om att få stänga ner även dem inom kort. Tolvåringen är isolerad en vecka framåt eftersom det finns två covid-fall i hennes årskull. Det är inga personer hon känner eller har kommit nära. Så hon hemskolas från och med nu med “live”-lektioner via teams.

Veckans middag:

Måndag: på The Harbour i St Ives. Vi åt blandat på temat fisk och skaldjur. För min del en “burgare” med panerade pilgrimsmusslor.

Tisdag: en efterlängtad middag på Kahuna i Newquay. Vi var där för ett år sedan. Deras  “djungle curry” är så bra! Allt är bra!

Onsdag: mindre bra middag på Maharadjah i Newquay. Hit går vi inte igen även om servicen var trevlig. Men allt var verkligen uppbokat i stan den här kvällen, och det var ett ganska begränsat utbud på restauranger med glutenfria alternativ.  Vi borde egentligen bli bättre på att boka boenden med eget kök när vi är ute och reser för att slippa sådana här trista kompromisser.

Torsdag: pubmiddag på Brendon Arms i Bude. Här har vi ätit många gånger genom åren. En trevlig  pub som är mycket familjevänlig. Åt deras lasagne.

Fredag: Äntligen tillbaka på Temple i Bude. Herregud vad bra!  Lika bra som i somras. Rekommmenderas verkligen.

Lördag: glutenfri pizza från La Bocca i Bude. Mycket bra.

Söndag: Fem timmars bilkörning hem. Hueeähh. Vi brukar ju vanligtvis stanna en natt halvvägs på vägen hem från Cornwall. Tom kyl hemma och ingen var pepp på att laga middag. De två äldsta hade nudelfest med läxorna. (tips! Itsu har helt ok glutenfria nudlar)  Vi andra tre gick till vår pub rakt över gatan som stänger ner efter onsdag. Åt en fantastiskt fin filodegsinlindad kyckling med brie. Känns så vemodigt att de stänger ner! Inte minst för att det är så välriggat där med glesa bord och duktig personal som gör allt för att det ska bli “rätt” i coronatider. Det är som hjärtat i byn.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.