Veckans bästa

I måndags åkte vi hem från Yorkshire. Det var tänkt att vi skulle bli upphämtade av maken men det kom andra saker före på hans jobb i sista minuten. Varför vi tog tåget hem. Lite CRAZY efter dessa månader. Det gick över förväntan med tanke på dessa strikta tider. Vi hade typ egen vagn på alla tre tågen. Som bonus hann vi shoppa på Fortnum and Masons vid St Pancreas medan vi sprang mellan perrongerna så nu har vi te för hela hösten. Det blev all min shopping i London den här sommaren.

I fredags letade vi upp byns lilla grönsaksmarknad. Tror inte många ser att den gömmer sig i vår park. Marknadsförs endast via en liten skylt på vägen dit. Kom försent för att ta del av veckans skörd av plommon  så vi får hänga på låset nästa fredag. Eller hänga i buskarna kanske är mer relevant…

Det finns en liten öppning i skogen om du kikar noga lite åt vänstra sidan. Där säljs grönsaker och frukt varje fredagsmorgon från gården som ligger nästgårds. Den här gången köpte vi späd rabarber, ett gäng äpplen och deras hemgjorda äppelcidervinäger.

VECKANS MIDDAG

Måndag: maken hämtade upp oss vid tåget och preppade brittisk husman: Bangers and mash. Med löksås. GUD så gott.

Tisdag: Ugnsbakad lax med soja (lånade inspiration här från Zeina) plus nudelsallad med räkor. Har ingen receptskiss på detta men typisk mat där alla tömmer tallrikarna här hos oss.

Onsdag: Köttfärsås och spagetti. Plus en quornfärssås som vego.

Torsdag: Fläsksida med “five spice”, fried rice med tofu och sojabönor (ungefär så här) och räkchips. Riset blev lunch i två dagar.

Fredag: Steak night! Kött från köttdelin. Ugnsrostad potatis. Hemvispad bearnaise. Oastgratinerad portabellosvamp. Tolvåringen fixade en rabarberpaj och till hade vi delins magiska vaniljglass.

Lördag: Pizza!

Söndag: Vi har bokat bord på vår pub rakt över gatan och går dit om en timme. Har inte riktigt bestämt vad jag ska äta. Lite sugen på deras maffiga hamburgare.

EDIT: det blev deras proteinstinna caesarsallad med kyckling, rökt bacon och pocherat ägg.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.