Veckans bästa

Titta vad fin kapriofol vi har i vår trädgård! Måste som kika till den varje dag.

Idag är det 40 dagar sedan barnens skola stängde ner. Det är som ofrånkomligt att vi har en lätt mental svacka nu. Märker det även på andra familjer vi känner som också är i karantän. De flesta höll motivationen uppe fram till påsklovet men efter den sk “ledigheten” har det blivit svårare att växla upp tempot igen. Allt fler börjar tro att barnen blir hemma fram till september. Men jag vill gärna hoppas att det bara är två veckor till. Tacksam att vi åtminstine har vår uteplats.

Veckans middag:

Måndag: Ok här blev det lite skämsmat. Wraps med fiskpinnar, grön sallad, tomat, saltgurka och tartarsås. Fast smidigt ändå att alla kan äta samma mat (eftersom glutenfria fiskpinnar ofta finns i alla affärer). Alltså ungefär så här fast i wrapbröd.

Tisdag: Vego! Två sorters curry. Dhaal + kikärtscurry med spenat och tofu. Grönsaksris. Chapati. Papadam. Limechutney.

Onsdag: Två sorters hummus. Bröd. Räkor med ramslök från lunchen. Grönsaksstavar. Halloumi med basilika.

Torsdag: Kyckling med chipotle. Coleslaw med rödkål, fänkål och koriander. Ugnsrostad potatis. Årets första sparris. “Cheese bake” som vego.

Fredag: en fantastiskt fin entrecôte från vår köttdeli. Bearnaisesås. Ugnsbakade tomater. Stekt sparris. Ugnsrostad potatis. Plus ”cheese bake” som vego.

Lördag: Lamb chumps från vår köttdeli. Vad heter den styckningsdelen på svenska? Gigantisk kikärtssallad. Halloumi. Glömd hummus från tidigare veckan. Basilikadressing.

Söndag: Maken preppar någon slags lågtempad fläsksida från vår köttdeli. Bräserad grön kål. Ostgrarinerad blomkål. Och ett par tillbehör till som jag inte riktigt har koll på. Har förresten förberett efterrätt, mascarponekräm med körsbär.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.