International Tea Day

Det finns som bekant en dag för nästan alla maträtter, drycker och bakverk och idag, den 15 december, infaller International Tea Day. Det måste så klart uppmärksammas av en te-älskare som jag!

För några år sedan drack jag Kusmi-te nästan varje kväll och tyckte att Anastasia och Bouquet de Fleurs var de godaste av alla sorter – förutom lågoddsaren Earyl Grey förstås. Att få en sån här samling med många olika Kusmi-sorter i present  av en vän var så klart en dröm. För att inte tala om hur härligt det var att botanisera i Kusmi-butiken i Paris.

Sedan dess har jag fått upp ögonen för flera andra te-sorter, men jag är verkligen en earl grey-person och vill bara ha blandningar med svart te som bas. Till frukost dricker jag alltid earl grey i påse och oftast från klassiska Twinings, men ibland lyxar jag till det med en påse från Ahmad Tea.

På kvällarna varierar jag mig däremot. Numera köper jag oftast te på Tehuset Java och där har jag hittat Teapigs Earl Grey Strong Tea som är supergott. Jag gillar flera av butikens egna blandningar i lösvikt, bl a Earl Grey Orange Blossom, Earl Grey Deluxe och Östermalmsblandning. Min senaste favorit är bästsäljaren Lundablandning som jag trodde skulle vara lite för “wild and crazy” för min smak (för lite vanlig earl grey alltså), men den har istället tagit plats på min topp tre-lista.

Oftast är det helt hopplöst att få tag i gott te när jag är utomlands (och jag har därför alltid minst en anständig earl grey-påse i handväskan!), men i London är teshopping på Fortnum & Mason ett måste. Senast fick deras Royal Blend följa med hem. Och när jag är i Köpenhamn bunkrar jag alltid Earl Grey från Chaplon Tea.

Häromdagen dök ett te-test upp på Tehuset Javas Facebook-sida. Kul, tänkte jag, och svarade på frågorna. Inte helt oväntat blev jag “Traditionalisten” och jag kan skriva under på allt i beskrivningen förutom att jag helst dricker Afternoon Tea på The Ritz i London. Sanningen är att jag faktiskt aldrig har provat Afternoon Tea i London. Det måste jag åtgärda när jag kommer och hälsar på nästa gång, Elin!

 

Det här inlägget publiceras inte i samarbete med någon teproducent eller butik, det är bara en hyllning till te i allmänhet och Earl Grey i synnerhet. 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.