Veckans bästa

Bästa Elvaåringen har haft tre introdagar på secondary school den här veckan. Hemma i Sverige hade hon börjat femman till hösten. Här börjar hon sjuan enligt skolsystemet och tar det hiskeliga klivet in på en ny skola som är för 11-18 år. Lite som att börja i ettan på nytt. Huueeähhh. Men roligt så klart. Värmer mitt hjärta otroligt mycket att tjejerna får ta del av skolan här. Introduktionsdagarna avslutades med en sk tie cermony där barnen fick ta emot skolans slips av rektorn på scen. Nu har hon två månader på sig att lära sig att knyta den.

Igår hann vi med att spana in slottsruinen i Pevensey. Och nu vill barnen spana in Normandie. Kul ändå att de gillar historia. Och tur att vi har medlemskap hos English Heritage.

Hann även fika fint här innan vi pep vidare och handlade lite i Eastbourne.

På grund av VARMT hann vi även kasta barnen i havet nere i Seaford.

Idag? Jag och Elvaåringen var in en sväng till London och fixade lite ärenden. Lunchade i Soho. Himla härligt ändå att hänga med just en.  Ikväll har maken skrikit sig blå till kricketfinalen. Ni som såg matchen fattar.

Veckans middag

Måndag: Uppsamlingsheat med rester. En hel del grillat kött kvar i kylskåpet som behövdes ätas upp. Chimichurri. Gårdagens ratatouille. Stärkte även upp med glutenfri vegobönburgare från Sainsburys,.

Tisdag: Sallad med rökt lax och kokt ägg + chipotledressing. Plus nybakat fröknäcke. Glutenfritt såklart.

Onsdag: Grillade fetaostfyllda paprikor, majskolvar, med limesmör, flat iron steak och lammkotletter.  Coleslaw med gårdagens chipotledressing.

Torsdag: hamburgare, bakad sötpotatis och majskolvar på grillen. Plus limesmör och chipotlecoleslaw.

Fredag: Hamburgare. Denna gång med svamp och jalapenocheddar, en himla massa röror och klyftpotatis.

Lördag: På grund av sen lunch i Eastborne blev det typ lite plock med chark och ost. Och glass.

Söndag: Hade planerat att hämta indiskt. Sedan insåg vi att vi hade för mycket rester i kylskåpet. Så alla åt sig mätta på  glutenfri korv från vår butcher, rödbetsburgare (de från Gosh! rekommenderas tyvärr inte), klyftpotatis, stekt ägg, ostar och salami. TUR nog var alla nöjda.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.