Veckans bästa

Nej vi hade ingen valborg alls här borta. Här borta eldar man istället sin brasa i början av november. Så första maj var barnen i skolan som vanligt. Däremot är det en röd dag i morgon. Det gäller att tänka två gånger så att det blir rätt i kalendern ibland.

Wisteria – blåregn, blommar överallt nu. Här vid vår entré. Doftar underbart och mycket.

Idag har hela familjen hängt i Eastbourne. Ingen är förvånad över att vi hängde på låset här för att äta frukost. Så bra!

Acaibowl med glutenfri topping.

Vi hann förresten prova en ny pub igår! Lunchade på Rosé&Crown i Mayfield.

När dottern simtränar provar föräldrarna nya pubar i Mayfield. Mycket okänt djungelordspråk.

Det här borde jag ju göra hemma. Vegetarisk Wellington! Smördegspaketet är fyllt med svamp, spenat och pinjenötter. Och brittisk nypotatis.

Vegetarisk Wellington. Ej på bild – dotterns gigantiska fish&chips.

Vad vi har ätit?

Måndag: Pasta med rökt lax, brysselkål och purjolök. En variant av den här.

Tisdag: Potatissoppa med purjolök och vattenkrasse.

Onsdag: Grillat! Lammkotletter. Portabellosvamp med fetaost. Srirachamarinerade köttspett. Majskolvar. Plus en stor sallad.

Torsdag: Wraps med valfritt i: kyckling med koriander/citron, guacamole, frijoles med spiskummin, sojabönor, riven ost, sallad, sriracha. Glutenfritt tortillabröd från Sainsbury’s (ny variant, så bra!).

Fredag: Tema antipasti. Eller egentligen tömde vi skafferiet på rester. Paninis med röd pesto/mozzarella/salami. Kronärtskockedipp och crostinis. Stor sallad. Oliver. Glass.

Lördag: Sen publunch för mig maken och den yngsta, så vi gick direkt på ostbrickan till middag. De andra två delade på glutenfri pizza från Pizza Express. Efterrätter från Waitrose.

Söndag: Grillat! Lammspett med paprika och lök och halloumi. Plus fetaostsallad och tzatziki.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.