Middag på Portal

Det tog sin tid innan jag hamnade här. Men jag har vart nyfiken på Portal länge. För mig personligen ett bra läge vid St Eriksplan som är lite av “min” tunnelbanestation när jag jobbar i Stockholm.

Maten på Portal? Skandinaviskt hela vägen. Jag gillar ju när det är olika texturer och smaker som är genomtänkta. ÄLSKAR deras råbiff eftersom den är fint skuren och inte mald. Den äter jag gärna igen. Låter säkert hur galet som helst att jag som älskar vegetariskt inte kan motstå en tallrik tärnat rått röttkött. Men jag får total hybris vid sådana här tillfällen. Vill dock inte ha en gigantisk servering. Förrätt är min grej.

Råbiff på handskuret oxinnanlår med friterad purjolök, smågurkor och gin

Jag spanade även in vegoutbudet. Min varmrätt är den här tallriken med bakad rotselleri väl gömd vilket är en rackarns trevlig vegoanrättning. Mycket mättande. Härligt när vegoalternativet känns lyxigt. Orkade tyvärr inte med en dessert efteråt och nöjde mig med en kopp te i gigantisk Swedish Gracekopp.

Bakad och vitlöksstekt rotselleri med bakat ägg , Gruyère-majonnäs och vintertryffel.

Servicen? Superbra som fångar upp detaljer och är måna om att det ska bli bra. Väl lämpat för representation eller högtidligt firande. Mysig miljö för övrigt med mycket “vrår”. Lätt att känna att man sitter avskilt, trots att det är ganska trångt. Kul att vart här och jag kikar säkert förbi igen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.