Middag på Hantverket

Alltså vad jag har längtat att få äta här! Alla foton som jag har sett härifrån i det sociala mediaflödet har vart så himla lockande. Mina förväntningar på att få äta här har vart nästintill ohanterbara.

Min entré till restaurangen var inte särskilt storstilad. Jag kom direkt från Arlanda Express och halvvägs genom stan möttes jag av en blött blaskig snöskur. Med det sagt, vill jag säga att personalen är så himla GULLIG att jag faktiskt glömde bort att mascaran runnit och jackan fick mig att se dränkt ut. För det är ändå lite uppklätt här.

Maten? Galet bra – om vi ska ta den korta versionen. Skandinaviska smaker snyggt presenterat. Älskar allt vi som hann prova. Grät lite inombords för att jag var för mätt att prova fler tallrikar. Hit vill jag tillbaka snart!

Deras laxtartar är inte så diskret som du tror. Delas med fördel mellan två personer. Så får man slåss om den sista. Fruktansvärt bra. Hoppas den finns på menyn nästa gång.

 

Deras variant på råbiff är världsklass. Har allt smakmässigt och med olika texturer. Grym!

 

Ugnsbakad rotselleri. En fin sak.

 

MISSA INTE efterrätterna. Som till exempel deras donut med äppelglass. Härlig!

 

Log lyckligt när jag åt deras pumpaglass med havtorn.

 

4 kommentarer

 1. Elin

  Är inte så ofta i Stockholm men i December åt jag och min man på Hantverket. Var mycket nöjd med att jag lyckades leta reda på denna restaurang! Åt också rotsellerin- mmm. Kan tipsa om drinken Savile row – mycket god.

  1. Elin

   Drinkarna verkar vara ett bra kort här! Längtar verkligen tillbaka!

 2. Eva

  Tack för tipset! jobbar 100 meter därifrån så nu har jag vilket fall bokat in en lunch.

  1. Elin

   Jamen nu blir jag ju väldigt auvundsjuk på att du jobbar så nära!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.