Veckans bästa

Den här veckan tog jag tåget till Oxford för lite jobbmöten. En himla rar stad som jag besökt tidigare. Knappt en timme från Paddington Station och väl värt att spana in om man vill ha en dagsutflykt från London. Den här gången hann jag inte se så mycket mer än jobbdatorn och att avsluta kvällen med en sen promenad i mörkret. Men fint återseende ändå.

Soligt i Oxford!

Igår var vi bjudna till en av barnens kompisar på MacMillan Coffee Morning. Ett återkommande event i England där man bjuder på fika och samlar in pengar till MacMillan, en organisation som stöttar cancersjuka. MacMillan var ett fantastiskt stöd när svärmor var sjuk i vintras. De bidrog praktiskt med hjälpmedel och hade en kontaktsjuksköterska som kom förbi regelbundet utöver den vanliga hemsjukvården. Därför känns det mer än bra att fortsätta att stötta dem. Bästa Tioåringen tog med sig snygga browniekebabs till eventet och de försvann snabbt.

Idag har vi vart en sväng till Tunbridge och fixat lite ärenden. Sjuåringen är uttagen till skolans lag i “cross country running” (heter vad på svenska?) och behövde köpa ett par fotbollsskor (!) att springa med i kommande tävling i veckan. Hann även fika igen på sympatiska Basil. Ett himla bra café om du har vägarna förbi Tunbridge.

Vad vi har ätit?

Måndag: Någon slags wok + ris. Med mycket grönsaker och inte så mycket kött. Toppade med färsk chili och jordnötter.

Tisdag: Torsk med chili/lime/fisksås + varma grönsaker med ingefära/soja/koriander.

Onsdag: Portobellosvamp med fetaost/persilja, majsfritters, ugnsbakad sötpotatis + srirachamajo.

Torsdag: Rödvinsrisotto med fänkålskorv, timjan, hackade hasselnötter och parmesan. Plus tiramisu. På Jamies i Oxford.

Fredag: indisk hämtmat hemma.

Lördag: “Steak Sandvich” med blåmögelost (Yorkshire Blue såklart), karamelliserad rödlök och ruccola.

Söndag: “Sunday roast” med lamm, ugnsbakad potatis, mintsås, och ångkokta grönsaker.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.