Oxford: hej igen Jamies Italian

När jag skulle äta middag ensam i Oxford var det närmast skränig partystämning på alla restauranger (hello härliga studentstad!) som låg nära hotellet. Till slut tog jag min flykt till Jamies Italian som hade en mer nerväxlad atmosfär. Himla typiskt att jag skulle hamna på barnens favoritrestaurang när de inte ens var med! Men övriga alternativ var en rad hamburgarkedjor vilket jag inte alls var på humör för. Och när jag kikade på Jamies “special” för kvällen kände jag att det var helt i min smak.

Alltså vilken bra middagstallrik! Risotto med rödvin, smulad fänkålskorv, lite timjan, hackade hasselnötter och fint riven parmesan. Helt klart min typ av mat. Det här MÅSTE vi kopiera hemma!

Det är kaxigt av dem att skriva på menyn att deras tiramisu är episk. Men det var en kul tvist på en klassisk efterrätt. Bakad som en kula doppad i fin choklad.

Servicen var oklanderligt bra och proffsig när jag överhörde personalens konversation även med andra gäster. Besöket kändes verkligen inte som en random restaurangkedja. Bra torsdagsmiddag.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.