Ost och skinkfyllda croissanter

Vill du ha ett tips på ett genialt croissanthack? Fyll dem med ost och skinka innan de åker in i ugnen. Det är nästan lite FÖR gott. Lova att du provar! Jag använder den minsta croissanterna från Picard. Passar fint till långfrukost i helgen och serveras direkt från ugnen.

Ost och skinkfyllda croissanter

  • Låt ogräddade frysta croissanterna tina en kvart i rumstemperatur så att degen går att rulla ut. Den behöver fortfarande vara lite kall så att den är lättjobbad utan kladd. Enklast är att du rullar ut den med hjälp en vass kniv.
  • Lägg på en tunn skinkskiva och en skiva västerbottensost eller annan lagrad ost.
  • Rulla ihop den ogräddade croissanten igen.
  • Om du vill – pynta med lite finriven ost.
  • Grädda enligt instruktion på förpackningen.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.