Varkala: Darjeeling Café

Kan bli kär i en restaurang? I så fall har jag (läs: hela familjen) en riktig crush på detta sagolika ställe.

Vi var här för lite akut mellis andra dagen i Varkala (ok det var kall öl till mig och maken plus ljuvligt god citronlemonad med mynta till barnen) på vägen ner till stranden. Föll som furor när vi såg deras meny och provade även lite småplock fast vi egentligen inte var hungriga. Deras peanut masala är helt fantastisk! Och det var galet gott med kroketter gjorda på aloo gobi som snacks.

Vi kom därför tillbaka på middag samma kväll. Sedan åter på frukost och middag resten av dagarna vi var här. Den gulliga personalen skrattade och sa ‘ses snart igen’ varje gång vi gick. Jag lovar att du inte kommer att bli besviken på maten. Fantastiskt gott! Det här var länge under vår resa “den bästa restaurangen”. Dock sprang vi senare på ett ställe i Goa som får dela vinnarplatsen matmässigt denna resa.

Det är en hel del instagramvänlig frukostmat här som “smoothie bowls” och avokadotoast men givetvis finns det en lång lista med indiska rätter med lite uppdaterad twist.

Till middag rekommenderar jag ALLT som vi har ätit. Missa inte fiskcurryn! Glöm inte rödbetscurryn som sidorätt. Barnen gick bananas över deras tibetanska momos som är som klassiska dumplings. Dessa knyten var förresten en återkommande favorit för dem resten på resan. Missa inte heller att prova på efterrättsklassikern “Hello to the Queen”. Lite som en indisk variant på triffle.

Är ni redo för bildspam? Håll i hatten för här är några av våra bästa tallrikar för frukost respektive middag!

   

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.