Arilds Vingård

Det här var så himla kul! Genom mitt jobb (som inte alls har med mat och dryck att göra) hamnade jag på en skånsk vingård i slutet av augusti. Jag uppskattade verkligen mitt dygn här och hoppas verkligen att fler hittar hit.

Arild som ort är ju inte så stort. Någon nämnde för mig att det bor 2000 personer här på sommaren och cirka 300 på vintern. Fin liten pärla vid havet.

Vingården är en familjär historia som börjat i liten skala och som allt eftersom bygger ut och lägger till. Just nu 20 hektar med vinodling. Det finns B&B. Lite vinprovning och a la carte kvällstid. Plus ett litet kapell för vigsel. Det enda som saknas är rättigheterna till gårdsförsäljning av det egna vinet. Du kan alltså dricka det på plats men inte ta med det hem.

Vinet är ju är ju hela grejen med att vara här! Deras vita Solaris säljer bäst även om det finns fler druvor som odlas.

Vi testade flera varianter och ja det vita är bäst. Deras pinot noir behöver kanske lite mer tid på sig men jag blev positivt överraskad över deras rosé. Jag är inte så mycket för rosé som ni vet men det här bjuder jag gärna på hemma -det är ett bra betyg om en roséskeptiker som jag tipsar om den!

Missa inte heller deras  “grappa” som går under namnet Drufavec. DEN är ett riktigt fynd som jag precis beställt hem.

Maten? Hemlagat och rustikt. Väl planerat att passa vinprovningen.Hur man bor? Så här fint!

Fin morgon från min lilla balkong innan frukosten (som var superbra). Jag kommer gärna tillbaka om något år och följer utvecklingen vinodlandet. Kanske allra helst på deras årliga skördefest.

En kommentar

  1. Sofia

    Hej! Tack för en bra blogg och ett härligt inlägg om Arilds vingård! Jag har också varit där och det är helt ljuvligt! Skulle ni vara intresserade av att gästskriva om mat och vin på vår blogg på sidan http://handlamatpanatet.nu/ där vi skriver om möjligheter att handla mat och vin på nätet. Bloggen är rätt nystartad och behöver inspirerande texter. I gengäld kan vi länka till er sajt eller kanske skriva ett inlägg hos er om att handla mat och vin på nätet?
    Ha det så fint,
    vänliga hälsningar
    Sofia

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.