Riga: middag på Restaurant Milda

Vi har haft en himla bra helg i Riga! Det tar en timme att flyga från Arlanda och inte lång tid med taxi från för att komma in till centrala Riga. Himla smidigt för vi hann jobba hela dagen och hade bokat bord till klockan åtta.  Det här är ett himla bra reseupplägg om man vill resa bort över helgen som jag hoppas kan inspirera fler!

Det tar en stund att promenera till Restaurant Milda. Men det är så värt det! Personalen nämnde att de ska flytta till en mer central lokal framöver. Jag förstår deras intresse så klart att nå mer gäster men jag gillade verkligen platsen där de befinner sig just nu. Just nu inklämt mellan ett par lägenhetsbyggnader en bit bort. Jaja det blir säkert bra sedan också.

Men alltså maten.

Jag hade kunnat äta här hela helgen. Fantastiskt. Flera tallrikar var för mig fullt jämförbart med vad jag har ätit på Mathias Dahlgren. Fina råvaror. Härliga smakkombinationer. Underbara presentationer. Till liten peng. Åh vad jag gärna skulle äta här igen!

Makens förrätt. Fin historia med bland annat potatispannkaka, lammtunga, kantareller, bacon och creme fraice.

Min förrätt! Eller är det fem stycken kanske. Dumplings av potatis är lite av ett “måste” när man är i Riga!

Maken och hans besatthet för vällagad blodpudding fortsätter. Här som korv serverat med surkål och rödbetor. Bra!

Av alla tallrikar jag ätit i sommar så är nog den här den bästa. Perfekt ankbröst, morotspuré, kvittensås, bräserad rödkål och rostat bovete. Jäklar vad bra det här är!

Min efterrätt pitchad som traditionell honungskaka med kamomill och hallon. Fint!

Till sist makens efterätt – välkryddad brödpudding av rågbröd, torkad frukt och honung. Ganska säker på att han kopiera detta i vinter!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.