Äggsoldater!

I somras när vi åt hotellfrukost med barnen insåg jag att de ÄLSKAR löskokta ägg. Det hade jag inte ens reflekterat över innan eftersom jag på ren rutin alltid kokar äggen betydligt längre. Typ mer mjukkokta. Maken var dock snabbt med på noterna och introducerade barnen till en brittisk frukostklassiker – egg soldiers.  Det finns ju en himla massa varianter på detta. Jamie doppar sparris i ägget. En favorit hos våra barn är att doppa knaperstekt bacon. Så här enkelt är det:

Egg soldiers

  • Koka löskokta ägg. Förslagsvis – lägg ägg i kokande vatten i ca 3 minuter.
  • Rosta bröd, smöra och skär i långa stavar.
  • Salta och peppra på toppen av det skalade ägget.
  • Doppa brödstavarna i  äggröran!

IMG_0965-2

FLER  FRUKOSTTIPS FRÅN MATBLOGGSARKIVET:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.