Italiens mest sålda rödtjut

En sak som jag uppskattar med bloggen är att jag får en hel del förfrågningar om att prova vinnyheter. Vinprovningar hinner jag (tyvärr) aldrig gå på. Men jag gillar bevakningen kring vad som lanseras och blir ödmjukt glad när jag tillfrågas om att få prova något som är utanför mina ordinarie köp. Som nu till exempel.

Har ni koll på Tavernello Collezione? Det hade inte jag förrän jag fick ett bud med deras ekologiska nyheter. Saken är den att deras ekovin kostar 59 kronor. Utan att vilja framstå som en eventuell snobb så måste jag erkänna att jag aldrig hänger på den billigaste vinhyllan. Våra vardagsviner ligger åtminstone runt hundralappen. Samtidigt nämner pressutskicket att Tavernello kvantitetsmässigt är det mest sålda vinet i Italien. Därför blev jag nyfiken och ville prova.

Det här hade kunnat vara surt och tråkigt men deras röda sangiovese är faktiskt riktigt sympatiskt vardagsvin. Jag blev glatt överraskad med andra ord. Deras röda ekovin passar ypperligt till pasta, vilket vi hade. Ni vet när man nästan välter pastaberget med riven parmesan och som grönsaksalibi har typ knappt ruccola till en god vardagsmiddag. Då är det här helt ok. Helt klart konkurrerar det här med flera vinfavoriter som kostar runt 90-100 sek. Okreddigt eller inte men jag tycker att det här är prisvärt och fint nog som vardagsvin. Även deras chardonnay  är sympatiskt för sitt pris. Tänker att båda vinerna är bra budgetalternativ när det planeras fest för många och ack så mycket trevligare att ställa fram än fula BiB. Det ska finnas på Systemet från 1 Juni men när jag kollar på lagersaldot så får man leta lite med förstoringsglas för att hitta butik med flaskor på hyllan. Håll utkik alltså!

IMG_8270

Jag gillar helt klart inspirationen med detta utskick – ett kit som trollar fram en ekologisk middag med mat och dryck – för 100 kronor! Tanken är alltså att svänga ihop en Spagetti alla puttanesca! Tummen upp!  Tack PrimeWine!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.