Sju år senare

Nu har vi haft bröllopsdag igen! Förra året var vi på Farang och info om de andra årsdagarna hittar du här.

I år hann vi med en tidig söndagsmiddag på Oaxen Slip.  En restaurang som vi har bokat ett par gånger vid det här laget. Men det händer ALLTID något, och vi bokar av, så det har verkligen vart lite av utopi om vi någonsin skulle hamna här. Men så äntligen!

Vi. Blev. Nöjda.

IMG_3018

Åh en drink. Tack!

IMG_3028

Småplock före (!) förrätterna. Lufttorkad, eh ja vad heter nu,  grisnacke kanske? Och lite friterad pickles med rökt paprikakräm.  Smakade fint.

Så min nya grej. Att äta råbiff.  Våra två förätter kom in upplagda i två  skålar lämpligt att dela på. Perfekt koncept tycker jag och det gäller även sen de andra rätterna som vi åt denna kväll.

Råbiff alltså på innanlår med senapsmajonäs, syrad grädde och surdegskrutonger. Maken beställde grillad rotselleri bakad i ostvassle med löjrom och gräslök. En rätt som han håller på att kopiera här hemma nu efteråt. Spontant,  så tycker jag att portionerna är generöst tilltagna här. Plus för det alltså.

Kolla in porslinet! Genomgående i retrostil blandat i grönt och grått. Fint så. Smörstekt gös till mig och  Oaxens egen korv till maken till varmrätt. Plus att vi delade på lite tillbehör. Nu började det bli lite kallsvettigt huruvida vi skulle orka med desserten.

Så vi mellanlandade på lite ost. Ett av guldkornen.

Och sist en himla prisvärt efterrätt med vit chokladganache, morotskaka, havtornssorbet och saltrostad valnöt. Ja jag sov ovaggad den natten!

Vad vi gillar med Oaxen Slip? Bortsett från att det tar oss en halv evighet att åka dit kommunalt så älskar vi allt! Maten! Miljön! Servicen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.