Matsedel, vecka 34

Förra veckans matplanering gjorde succé här hemma. Det var väldigt skönt att inte behöva fundera över middagsmat – allt var ju redan spikat! Bara att handla och laga, vilket i och för sig var fullt tillräckligt första jobbveckan efter semestern.

Den här veckan blir det fisk, korv, quorn och rårakor. Vår målsättning är att äta vegetariskt en gång i veckan och jag måste erkänna att det är lite klurigt att hitta på bra rätter. Jag har inte det rätta vegotänket utan fastnar ofta i att jag måste ha “något” till grönsakerna, rotfrukterna eller bönorna. I det här fallet är alltså “något” = kött, fisk eller fågel. Galet! Det tar kanske lite tid att ställa om hjärnan helt enkelt. På onsdag ska vi testa quorn för första gången. Det blir spännande! 

Matsedel, vecka 34

 • Måndag: Ugnsbakad lax, kokt potatis, vitvinssås och dressad fänkål. Såsen gör jag enligt det här receptet, men byter ut sherryn mot vitt vin. 
 • Tisdag: Korv stroganoff och ris.
 • Onsdag: Asiatisk wok med grönsaker och quorn. Serveras med nudlar. 
 • Torsdag: Potatissallad med senapsvinägrett, kapris, saltgurka och rökt lax. Receptet är signerat Tommy Myllymäki och finns här
 • Fredag: Rårakor med tillbehör. Förutom créme fraiche, rödlök och rom, har vi ofta färska räkor och en liten klick Skagenröra till rårakorna. Och i bästa fall ett glas champagne. Måtte det bli fredag snabbt! 

  2 kommentarer

  1. Karin

   Mitt tips är vegetarisk lasagne som går att variera i det oändliga eller biffar gjorda på t ex morot, zucchini och lök och/eller potatis, eller spenat och broccoli. Indiska grytor och Thairätter går också bra att göra utan kött/fisk, likaså soppor som ju är nåt man kanske inte är sugen på riktigt än men snart.

   1. Helena

    Tack för tipsen, Karin! Lasagne och biffar är ju jättebra rätter att göra vegetariska. Och med det här regnvädret vi har haft i två dagar så börjar i alla fall jag bli sugen på soppa.

  Lämna en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.