Frukostyoghurt med frukt & rostad kokos

För mig är ingen frukost komplett utan naturell yoghurt och (en massa!) frukt och/eller bär. Det senaste tillskottet i min yoghurtskål är rostade kokoschips som är supergoda att strössla över frukt och bär. Än så länge har jag bara köpt Kung Markattas kokoschips (ca 25 kr för 100g), men i min mataffär finns det åtminstone ett par märken till att välja mellan.

Favoritkombon består av äpple, kiwi och granatäpple. Jag försöker att tänka på vilka råvaror som är i säsong, men när det gäller granatäpple måste jag erkänna att jag “syndar” en del.  Ganska snart (nåväl…) kommer dock de svenska jordgubbarna och dem kan inte ens granatäpplet mäta sig med. Eller färska hallon… Håhå, vilken lycka!

Om du gillar müsli kan jag rekommendera mitt recept som finns här. Fast i ärlighetens namn behövs ju inget recept för att göra müsli. Det är ju bara att blanda ihop de ingedienser man gillar.

Vilket är ditt måste på frukostbordet? För inte kan det väl bara vara jag som är frukostfreak?

3 kommentarer

 1. Veronica

  A-fil med tärnat äpple är en favorit på mitt frukostbord 🙂

  1. Helena

   Det är fler än jag som vill ha färsk frukt på morgonen, alltså. 🙂

 2. Cathrine

  Jag har totalt snöat in på blodapelsingrape, kokosflingor, krossatlinfrö, mandlar eller hasselnötter och solroskärnor, sedan Bollnäs fil och lite vaniljyoghurt…så jäkla gott varje morgon! Äter alltid på jobbet och kan längta efter det när jag är på väg 😀

  //C

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.