Odlingsstatus

Numera har vi en normalstor trädgård. Det är mycket blommor och ett par yviga äppelträd från tidigare ägare men alltså inte så mycket ätbart mer än just äpplen. I vår förra trädgård kunde man ju som ni vet typ äta allt men å andra sidan inte stoppa något i en blomvas. Så just nu googlar jag mest på hur rosor och kaprifol ska beskäras.

Vi har planer för ett par pallkragar och ett växthus som ska stå någonstans mittimellan ett kommande förråd och en obeställd lekstuga. Men det är lite huvudvärk vart respektive sak ska stå. Vi ritar och projektar och börjar om på papper typ varje helg ungefär. Utan att riktigt bestämma oss.

Så status nu i början av maj är följande:
tradga tradga1

Vår matplats har blivit ett slags temporärt växthus. Här på glasverandan hänger ett gäng plantor i väntan på att komma ut i pallkragar som inte är byggda ännu. Jag har inte sått så jättemycket men vi har tomatillo på gång, tillsammans med gula pärontomater, och en hel del kryddor. Övriga projekt väntar på direktsådd i de där ogjorda pallkragarna.

tradga2 tradga3

I år blir det mycket mynta och koriander inspirerat från  vår tid i Vietnam. Tidigare i veckan så fyndade jag billiga KRAV-märkta plantor som jag tycker är en bra kombo med egen sådd.  Spagettipumporna som tillfälligt flyttat ut i vardagsrummet är redan på gång med blommor!

tradga4 tradga5

Ja så är det frågan vart allt ska ta vägen. Idag har vi försökt skapa lite nya rum i trädgården. Nu tror jag vi har en plan vart förråd och lekstuga ska stå – och någonstans mittimellan blir det ett par odlingslådor. Snart så!

3 kommentarer

 1. Pia

  Jag funderar också en del på förråd och växthus. Jag fastnade för den här:
  http://www.hasselforsgarden.se/produkter/konsument/hem-tradgard/tradgardslider-vila

  Lite förråd, lite vila och lite odling. Gillar idén. Framförallt mittenbiten.
  😛

  Förövrigt har jag också tomatillo på gång, hoppas mycket på den/dem.

 2. Elin

  Haha, känner igen mig där. Jag tror vi har bestämt växthus nu. Ett svart med glasfönster. Jag sa till maken att vi behöver dubbelkolla att vi får plats med två stolar så att man kan dricka vin i det och det känns som om han inte riktigt förstod vad jag menade! 😎

 3. Helena

  Kul med odlingsrapport! Här hemma funkar sovrumsfönstret som något slags drivhus för tillfället. Måste fota och blogga om detta.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.